Entertainment

NGT-verhalen op Paleis Het Loo

Op zaterdag 5 en zondag 6 september is het Tuinweekend op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Dat is zomers genieten van de kleurrijke bloemen en de ruisende fonteinen in de tuin. De hele dag is er een programma met leuke tuinverhalen. Op zaterdag worden deze verhalen in getolkt in Nederlandse Gebarentaal.

Het thema van de tuinverhalen is Planten van Herinnering; de hele dag worden in de Tuinen verhalen verteld over planten die herinneringen en nostalgie oproepen. Zoals bloemen en planten uit Suriname en Indonesië. En hoe de geur van bloemen herinneringen sterker maken. Juul van Dam van Hortus Overzee (Den Helder) vertelt over nostalgische kamerplanten en Hanneke Jelles van Hortus botanicus Leiden neemt de bezoekers mee aan boord van het schip de Mayflower dat in de 17e eeuw vol met bloemen en planten van Engeland naar Amerika voer.

Leuk voor families

De hele dag zijn er verhalen speciaal voor families met kinderen. En met de familiespeurroute ontdek je de leukste, maar ook onverwachte plekjes in de tuinen. En er is een buitenbingo: ga op zoek naar insecten, planten en andere spannende dingen in de tuin. Mocht je nog niet uitgespeeld zijn, dan is er natuurlijk het Speelpaleis op het Stallenplein; kinderen kunnen hier klimmen, klauteren en spelen.

Groenmarkt

In de Koningstuin is een kleine markt met tuinproducten en streekproducten.

Programma NGT-getolkte verhalen

Op de plattegrond die verkrijgbaar is bij Paleis Het Loo is het programma van de verhalen die worden getolkt uitgelicht, inclusief de locaties in de Tuinen.

11.00: 17e-eeuwse planten als statussymbool (10 min)
11.30: geur en herinnering (20 min)
12.00: verhaal voor families (10 min)
12.30: planten van het Pilgrimsschip de Mayflower (20 min)
14.00: tuinvazen van Delfts aardewerk (10 min)
14.30: verhaal voor families (10 min)
15.00: bloemen en planten uit Suriname (10 min)
15.30: nostalgische kamerplanten (20 min)
16.00: bloemen en planten uit Indonesië (10 min)

Meer informatie is te vinden op www.paleishetloo.nl