Entertainment

Nacht van Apeldoorn ‘weekender’

APELDOORN – Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september vindt opnieuw de Nacht van Apeldoorn plaats. Het evenement was in de jaren negentig al diverse keren in de binnenstad te beleven, maar stopte voor de eeuwwisseling. Met de start van de Giro d‘Italia in Apeldoorn in 2016 is het evenement weer nieuw leven ingeblazen als nachtevenement. En vanaf dit jaar dus drie dagen lang in de vorm van een ‘weekender’ vol met muziek, sport en fashion. 

Het programma start op vrijdag 23 september om 16.00 uur met de verkiezing van de miss & mister Nacht van Apeldoorn op het Leienplein. Om 18.00 uur start vervolgens het wielerprogramma. Bekende oud-profrenners als Michael Boogerd, Erik Breukink, Bart Voskamp, Maarten den Bakker, Kenny van Hummel en vele anderen verschijnen aan de start voor een dernykoers die in twee heats gereden gaat worden op het centrumparcours.

Drie dagen muziek, sport & fashion in binnenstad

Later op de avond, tussen 22.30 en 23.30 uur, worden op de Nieuwstraat spectaculaire sprintraces gehouden op fixed gear bikes. Racefietsen zonder versnellingen, maar ook zonder remmen!

Het podiumprogramma van de Nacht van Apeldoorn vindt die avond plaats op een groot aantal locaties door de binnenstad. Bekende locaties als Caterplein (drie podia), Leienplein, Raadhuisplein, Stadscafé en de Motownparty in de Kapelstraat worden aangevuld met nieuwe locatie als Mr Murk en de kruising Hoofdstraat/Deventerstraat waar de DJ weer op de rode containerbar staat.

Op zaterdag is het de beurt aan de liefhebbers van beauty en fashion. Die middag is er een beautyplein in de Mariastraat naast de ingang van de Oranjerie en zijn er met medewerking van de lokale winkeliers pop-up modeshows door de binnenstad.

Op zondag wordt het wielerparcours weer opgebouwd voor de jongere wielrenners. Zij strijden die dag tussen 9.30 en 15.00 uur voor de winst in de Jeugdronde van Gelderland. De wieleractiviteiten en daarmee het hele evenement worden om 15.15 uur afgesloten met een dikkebandenrace. Voor meer informatie: www.denachtvanapeldoorn.nl.