Entertainment

Naar links, naar rechts!

APELDOORN – Met een tevreden blik loopt Marc Wissink door sportcentrum Omnisport. Op het middenterrein verrijst op vrijdag 22 en zaterdag 23 april een enorm rond podium voor artiesten van eigen bodem. De eerste editie van Apeldoorn in Concert belooft twee dagen vol muzikaal spektakel. “Het dak gaat eraf”, garandeert de eigenaar van het organiserende evenementenbureau Eventvisie.

Op de vrijdagavond is het heerlijk meezingen met Nederlandstalige muziek en de zaterdagavond wordt een fantastisch swingende popavond. Beide muziekavonden beginnen om 20.00 uur.

De vrijdag wordt een avond Hollands genieten met vrienden. Samen feesten, inhaken en vooral uit volle borst meezingen met artiesten als Frans Duijts, Snollebollekes (zie foto), Gebroeders Ko, Mart Hoogkamer, Wolter Kroes, Django Wagner, René Froger en Samantha Steenwijk. De zaterdagavond staat garant voor een avond met topartiesten, met een prachtig en vooral swingend repertoire. Aan singer-songwriter Wulf de eer om de avond af te trappen. Daarna pakt de rasechte Nederlandse band Van Dik Hout het stokje over. De avond vervolgt met de allround entertainer Jeroen van der Boom en zijn band. De Lady of Soul en muzikaal fenomeen Berget Lewis weet ook als geen ander het publiek te entertainen. Waylon speelt deze avond samen met zijn eigen band op zijn geboortegrond en sluit deze popavond af met een spetterende show.

Het thema van het concert is Koninklijk oranje. Wissink: “Apeldoorn is een koninklijke stad, het evenement vindt bovendien een paar dagen voor Koningsdag plaats. Bezoekers vieren dan ook beide avonden uitbundig feest met elkaar in deze Nederlandse kleur: het maakt niet uit welk kledingstuk, zolang we maar oranje zien.”

De feestlocatie Omnisport kan veel bezoekers herbergen. Wissink gaat uit van een in coronatijd toegestane capaciteit van 75 procent. “Dit betekent dat zo’n 6.000 muziekliefhebbers per avond kunnen genieten. We hebben 3.300 veldkaarten en 3.000 tribuneplaatsen. Daarbovenop komen nog eens 250 VIP-kaarten en 350 plekken voor personeelsverenigingen. In het Sportcafé zal de al uitbundige entourage nog verder versterkt worden met entertainment. Met de plaatselijke horeca is daarnaast afgesproken dat er nog een mooie afterparty komt in de binnenstad!” Kaarten zijn te bestellen via de website www.apeldoorninconcert.nl. Wissink: “Volg ons via Facebook en Instagram en houd jezelf op de hoogte van dit grootse concert in Apeldoorn.”

Tijdens het evenement zijn er lockers beschikbaar waar bezoekers hun spullen veilig in kunnen opbergen, zodat ze zorgeloos kunnen genieten van de muziek. De kosten van een grote locker zijn €10,- en voor een medium locker €8,- voor de gehele avond. De betaling gaat gemakkelijk via iDeal. Reserveren via: apeldoorninconcert.elockers.online