Entertainment

Muziektheater Apeldoorn voor de tweede keer genomineerd als Club van het Jaar

Muziektheater Apeldoorn is voor het tweede jaar op rij genomineerd als Club van het Jaar. “Daar zijn we superblij mee”, zegt voorzitter Joke Dehnen. “Dit betekent dat alle inspanningen worden gezien waarmee onze leden ook dit jaar weer samen konden zingen, spelen en dansen, uiteraard binnen de op dat moment geldende coronaregels.”

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Dit biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Ambassadeurs Erben Wennemars en Typhoon weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben en te houden.

Dit jaar staat in de verkiezing de veerkracht van de clubs centraal. En Muziektheater Apeldoorn heeft veerkracht getoond. Dehnen: “Van in de buitenlucht repeteren en dansen op de parkeerplaats tot digitaal samen vierstemmig zingen. Het decor werd gewoon gebouwd, rekwisieten geregeld. De kinderen oefenden hun eigen musical, de dansgroep werkte zich in het zweet op de nummers van ABBA en ‘Traditie’ en ‘Als ik toch eens rijk was’ uit de musical Anatevka klonken door de repetitieruimte. Uiteraard zittend op een stoel, na een uitgebreide gezondheidscheck en met het toegestane aantal leden. Exact volgens de op dat moment geldende regels van het RIVM. Er werd samen digitaal gestreden tijdens een quiz en de leden werden verblijd met kerstmutsen en paaseitjes. Alles om het groepsgevoel overeind te houden. Ook werd meegedaan met de kerstuitzending van RTV Gelderland en was Muziektheater Apeldoorn opnieuw en vaak te zien en te horen bij RTV Apeldoorn, onder andere met de musical A Christmas Carol.”

Ook steunt Muziektheater Apeldoorn acties van de gemeente Apeldoorn, bijvoorbeeld via de Actie Rein, waarin heel Apeldoorn schoon moet blijven. Er wordt geholpen flesjes en blikjes van de straat op te ruimen. Ook zijn vrijwilligers van Muziektheater Apeldoorn actief om compostzakken uit te delen aan de bewoners van Apeldoorn. Tot 24 mei kan men op Muziektheater Apeldoorn stemmen via https://www.clubvanhetjaar.nl/

Muziektheater Apeldoorn maakt kans om te winnen binnen de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland en zelfs landelijk. De winnaars worden op 26 mei bekendgemaakt en de meeste stemmen leveren een provinciewinnaar op. Er is ook een wildcard voor een sport- en een cultuurvereniging, waarbij het aantal stemmen niet relevant is maar de initiatieven in het afgelopen jaar centraal staan. Een vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 Club van het Jaar mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke award0uitreiking op woensdag 9 juni bekendgemaakt.