Entertainment

Muziek geeft vleugels, de vleugel geeft muziek

“Wil je dat heerlijke musicalnummer of die popballad solo zingen met live pianobegeleiding? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik neem je al samenwerkend mee in een muzikale flow aan mijn vleugel, en helemaal coronaproof!” vertelt beroepspianiste Sandra de Bruin.

Ze speelt klassiek, pop, musical en gospel en zowel van bladmuziek als akkoorden. “Je stuurt me een week van tevoren je muziekwensen via de mail, met bladmuziek of teksten met akkoordsymbolen. En dan gaan we samen aan de slag.”

Sandra studeerde klassiek piano aan het conservatorium van Amsterdam, en heeft er bewust voor gekozen om als uitvoerend pianiste de wereld in te gaan; dit heeft haar op vele podia in binnen- en buitenland gebracht. Ze heeft pianostudio Wings opgericht omdat haar muziekwerk vanwege corona sterk is gedaald. Wel heeft ze met haar Keltische band The Celtic Tribe in de zomer van 2020 een cd opgenomen waar ze erg blij mee is. “Dat was een hoogtepunt, toen we noodgedwongen moesten stoppen met optreden. De presentatie plannen we pas als we weer live kunnen optreden.” Nee, klagen zit niet in haar systeem, maar ze mist wel het samen musiceren. “En daarom pianostudio Wings, gericht op samenwerken. Iedereen is welkom, beginner of gevorderde. Het belangrijkste is dat hij of zij zich met hart en ziel inzet. Mijn prijzen zijn gelijk aan reguliere pianolessen.”

Het is voor Sandra overigens uniek dat ze met haar nieuwe project binnen Apeldoorn blijft, in haar eigen woonkamer zelfs. “Tot nu toe ben ik vrijwel altijd Apeldoorn uit geweest voor de muziek.” En ver daarbuiten ook, tot aan IJsland en Broadway toe. Haar optredens met The Celtic Tribe, maar ook met alle zanggroepen, zijn door corona weggevallen. Haar koren dirigeert ze via online repetities, maar dat is natuurlijk beperkt. “Ik hoop van harte dat hier de komende tijd weer wat verandering in komt. Nogmaals, welk genre je ook wilt zingen, je zit bij mij goed, want ik begeleid al 35 jaar zangers. Je krijgt na afloop een opname mee.” Voor meer informatie: www.sandradebruin.com. “We maken een afspraak per app of telefonisch. Je betaalt na afloop via een Tikkie. Simpel! Bel me: 06-24525348.”