Entertainment

Midwinterconcert met ACM

APELDOORN – Na de traditionele Nieuwjaarsconcerten van het ACM komt het mannenkoor op zaterdag 10 februari met een Midwinterconcert in schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Aanvang 15.00 uur.

Er is bewust gekozen voor een middaguitvoering, zodat in deze winterperiode er minder belemmeringen zijn om dit mooie concert bij te wonen. Koor, solisten en begeleiders zijn

vol overgave aan het repeteren op de stukken die gespeeld en gezongen gaan worden.

Bezoekers kunnen deze middag onder andere gaan genieten van musical, opera en operettemuziek.

“Wij bieden u een divers programma met traditionele werken van onder anderen Mozart (Zauberflöte), Strauss (Zigeunerbaron) en Verdi (Nabucco), maar ook hedendaagse melodieën van Pat Boone (Exodus), Weber (Phantom of the Opera), Cohen (Hallelujah), Elton John (Lion King). De solisten zijn: Anke ter Riet (sopraan) en Gerrit van der Heide (tenor).

Het Harmonieorkest Prinses Juliana uit Beekbergen, onder leiding van Marten van der Wal, draagt zorg voor instrumentale invulling, terwijl koor en solisten mede begeleid worden door Wilco Veldkamp op de vleugel. De toelichting op het programma wordt verzorgd door ladyspeaker Ilse Voerman. De algehele leiding van deze middag is in handen van Jacob Schenk, dirigent van het ACM.

Toegangskaarten à €20,- (inclusief koffie bij binnenkomst en een pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa van Orpheus, via telefoon 055-5270300 en de websites www.orpheus.nl en www.acm-apeldoorn.nl/tickets.