Entertainment

Midwinterconcert ACM in de middag  

APELDOORN – Na de traditionele Nieuwjaarsconcerten van het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor (ACM) komt het koor op zaterdag 10 februari met een Midwinterconcert in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Er is bewust gekozen voor een middaguitvoering, aanvang om 15.00 uur, zodat in deze winterperiode er minder belemmeringen zijn om dit mooie concert bij te wonen. De voorbereidingen zijn nog in volle gang. Koor, solisten en begeleiders zijn vol overgave aan het repeteren op de stukken die gespeeld en gezongen gaan worden. Bezoekers kunnen deze middag onder andere gaan genieten van musical, opera en operettemuziek.

“Wij bieden u een divers programma met traditionele werken van onder anderen Mozart (Zauberflöte), Strauss (Zigeunerbaron) en Verdi (Nabucco), maar ook hedendaagse melodieën van Pat Boone (Exodus), Andrew Lloyd Webber (Phantom of the Opera), Leonard Cohen (Hallelujah) en Elton John (Lion King). De solisten zijn Anke ter Riet – sopraan en Gerrit van der Heide – tenor.”

Het Harmonieorkest Prinses Juliana uit Beekbergen, onder leiding van Marten van der Wal, draagt zorg voor de instrumentale invulling, terwijl koor en solisten mede begeleid worden door Wilco Veldkamp op de vleugel. De toelichting op het programma wordt verzorgd door ladyspeaker Ilse Voerman. De algehele leiding van deze middag is in handen van Jacob Schenk, dirigent van het ACM.

De entreeprijs bedraagt €20,- (inclusief koffie bij binnenkomst en drankje in de pauze en garderobe). Kaartverkoop via www.acm-apeldoorn.nl/tickets, bij de theaterkassa van Orpheus op 055-5270300 of via www.orpheus.nl/voorstellingen/5180