Entertainment

Matthäus Passion in Grote Kerk

APELDOORN – Beleef Klassiek organiseert dit jaar met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink onder meer 29 keer Bachs Matthäus Passion door heel Nederland. Ook in Apeldoorn staat een uitvoering op de agenda, namelijk op vrijdag 8 maart in de Grote Kerk aan de Loolaan om 19.00 uur.

De Matthäus Passion is een begrip in Nederland. Het stuk zit verweven in onze cultuur. Maar de integrale Matthäus Passion 29 keer uitvoeren: dat is een prestatie op zich. Natuurlijk ontstaat zo’n agenda niet in één keer. De dirigent van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands, Pieter Jan Leusink, heeft 38 jaar ervaring met de Matthäus Passion. Heel gestaag groeide het aantal concerten per jaar.

Naast het uitvoeren van dit meesterwerk voor de trouwe liefhebbers, weet de organisatie Beleef Klassiek een groot nieuw publiek te bereiken. “Want de muziek van Bach is bestemd voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Het bedrijf maakt geen gebruik van subsidies. Hierdoor is in de loop der jaren een groot ondernemerschap ontstaan, waarmee de organisatie voorop loopt”, aldus marketingmanager Peter Streefkerk. “Grote campagnes in de media weten menig algemeen muziekliefhebber over te halen toch eens een klassiek concert te beleven. We moeten continu verwachtingen overtreffen en steeds verbeteren.”

Al vele jaren voert The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands de Matthäus Passion uit in de Grote Kerk. Deze locatie leent zich erg goed voor een uitvoering vanwege de prachtige akoestiek en doordat het koor en orkest in het midden van de kerk spelen. De bezoekers zitten er als het ware omheen en dat maakt het extra bijzonder. Elders in deze krant vindt men een advertentie waarin men met korting tickets kan bestellen. Of kijk op www.beleefklassiek.nl/apeldoorn