Entertainment

Martijn Jutten is al vijftien jaar het gezicht van de uitgaansnacht bij De Babbel

“We begonnen met een manager voor het restaurant en de bediening. Ik zou alleen verantwoordelijk zijn voor de nacht”, herinnert Martijn Jutten (47) zich de start van De Babbel. Inmiddels kan zijn werkgever met een gerust hart op vakantie, want Martijn kan alles.

Maar aanvankelijk was het dus niet de bedoeling dat hij ook met borden zou gaan lopen. Van het een kwam het ander en Martijn schopte het in zijn rol als bedrijfsleider tot een vaste waarde en zeer gewaardeerde – stille – kracht binnen het bedrijf.

Werksfeer
“De omgang met mensen is wat het werk hier zo mooi maakt”, vindt Martijn. Naast de vele gasten doelt hij daarmee ook op het personeel dat hij heeft begeleid. “Veel jongeren beginnen hier aan hun eerste baantje”, weet hij. “Die zijn soms nog wat onstuimig, maar bedoelen het niet verkeerd. Het is mooi om te zien hoe ze opgroeien en hard willen werken. Als team werk je vaak zoveel uren samen dat er vanzelf een band ontstaat. En als mensen van elkaar op aan kunnen is dat weer goed voor de werksfeer.”

Way of life
Dat dit zo zou lopen had Martijn, toen hij in 1993 als glazenhaler in Babbels voorganger De Tapperij begon, niet kunnen bedenken. Maar ruim vijfentwintig jaar later werkt hij nog steeds in hetzelfde pand en voor dezelfde familie.

“Toen Jacco De Babbel overnam heeft hij mij gevraagd of ik ook wel voor hem wilde werken”, vertelt Martijn. “Ik hoefde daar niet over na te denken hoor, maar ik begreep zijn vraag wel. Want ik zou dit werk niet zomaar voor iedereen kunnen of willen doen. Ik zie het ook niet als gewoon een baantje. Het is een manier van leven geworden. En dan moet je wel een goed gevoel bij de eigenaar en het bedrijf hebben, anders wordt het niks.”