Entertainment

Line-up Generations 2021 bekend!

Als een van de weinige jazzfestivals van Nederland gaat Generations volledig live wél door. Theater Orpheus maakt nu de complete line-up van het festival, dat op 18 september zal plaatsvinden, bekend. 

Bandleider en saxofoniste Irene Reig komt met haar The Bop Collective naar Orpheus om hun nieuwe plaat IASPIS te presenteren. SOULIDARITY, de band van de jonge Apeldoornse drummer Lionel Kistemaker, mag op het Apeldoornse festival ook niet ontbreken. Zij spelen niet alleen rake jazznoten, maar maken ook uitstapjes naar funk, gospel en soul. Ook het Aviv Noam Quartet is van de partij in Orpheus. Deze winnaar van de Dutch Jazz Competition 2020 wordt omschreven als een lekker eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen met een energiek en sprankelend repertoire.

De rijzende ster in de Nederlandse én Braziliaanse jazzscene, Lucas Santana, komt met zijn kwintet naar Apeldoorn. Hij combineert Braziliaanse samba-jazz, met bossa nova en hardbop. Jennie Lena, die indruk maakte met haar fantastische ‘blind audition’ bij The Voice of Holland, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze artiest. Haar nummer ‘You Give Love a Bad Name’ debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts Jazz en heeft miljoenen views. Op het buitenpodium staat onder anderen Peter Beets Electric Band. Zijn elektrische band staat garant voor swingende grooves en samenspel en improvisaties op het hoogste niveau. Als afsluiter van de avond kunnen bezoekers genieten van onder anderen het Tijs Klaassen Quintet, dat bestaat uit vijf van de meest getalenteerde jonge jazzmusici uit Amsterdam. Zij zijn niet alleen geweldige musici, maar ook befaamde componisten.

Eerder maakte het festival al bekend dat onder anderen Matt Bianco & New Cool Collective en Marjorie Barnes & The Millennium Jazz Orchestra het hoofdpodium zullen betreden. Deze en meer fantastische artiesten zullen de vijf live podia van 15.30 uur tot na middernacht vullen.

Tickets voor Generations zijn nu te koop voor €32,50. Het volledige programma bekijken of meteen je tickets bestellen voor het jazzfestival op 18 september? Kijk dan op www.orpheus.nl/generations