Entertainment

Liggend luisteren naar concert Jan Vayne

RADIO KOOTWIJK – Een van Nederlands bekendste pianisten, Jan Vayne, komt op zaterdag 11 mei naar Radio Kootwijk voor een tweetal unieke ligconcerten, om 16.00 en 20.30 uur. “Pak je matje of luchtbed uit de kast en kom midden in de natuur aan de vleugel van Jan Vayne liggen. Tijdens het Jan Vayne ‘Unchained’ Ligconcert. Wanneer je muzikaal talent en liefde voor improvisatie samenbrengt, ontstaat een wereld zonder muzikale grenzen. Jan Vayne neemt je mee naar die wereld. Een onvergetelijke en unieke ervaring”, aldus de organisatie.

Jan Vayne leek een uitgestippeld pad te bewandelen. Hij speelde op zijn zevende Mozart, ging naar het conservatorium en brak daarna direct door met klassiek werk. Met zijn creatieve stijl en weelderige haardos groeide hij uit tot één van de bekendste gezichten van de populaire klassieke muziek. Met een indrukwekkende verzameling platina platen en een optreden tijdens de inauguratie van president Clinton in 1997 als absolute hoogtepunten.

Vayne laat de muziek uit zijn vingers stromen en daagt jou als luisteraar graag uit om de richting te bepalen. Zo ontstaat iedere keer een compleet unieke en onvergetelijke ervaring. En laat dit nu perfect aansluiten bij deze ligconcerten in Radio Kootwijk. Tijdens de inloop kunnen de bezoekers ideeën of verzoeken opschrijven. Deze lijst zal vervolgens door Vayne bij aanvang van zijn ligconcert bestudeerd worden, om die vervolgens (deels) in zijn concert te verwerken.

Unieke concerten op een unieke locatie

In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale voormalige zendstation Radio Kootwijk. “Vroeg voorjaar in Radio Kootwijk: voor menig bezoeker dé favoriete locatie. Serene rust en een unieke sfeer. Geniet van dit ligconcert in het iconische Zendgebouw van Radio Kootwijk. De zon onder zien gaan tijdens het tweede ligconcert door het grote raam is een bijzonder mooi extraatje. Ervaar vooral ook wanneer je na het ligconcert naar buiten gaat de onwerkelijke stilte…Deze dag zul je echt nooit meer vergeten!”

Voor meer informatie en tickets: Theaterkantoor.nl