Entertainment

Leuke jeugdfilms en klassiekers uit wereldcinema

APELDOORN – In de decembermaand vertoont Gigant, gevestigd aan Nieuwstraat 377, een scala aan prachtige films voor jong en oud. “Voor onze jongste filmbezoekers vertonen wij Shaun het Ruimteschaap, De grote boze vos en de prachtige natuurfilm Aïlo, het dappere rendier”, aldus Marieke de Bruijn-Duijst.

“Ook hebben we enkele toppers uit de wereldcinema naar ons filmtheater gehaald. Zo vertonen wij de filmklassieker The Wizard of Oz (zie foto) en de compleet vernieuwde Apocalypse Now: Final Cut. Kijk voor het volledige programma op www.gigant.nl. Tickets zijn online te koop en aan de balie van Gigant.”

Apocalypse Now: Final Cut is de nieuwe, in 4K gerestaureerde versie van Apocalypse Now. ‘Final Cut’ is Francis Ford Coppola’s licht ingekorte versie van Apocalypse Now: Redux, en zijn meest favoriete versie. Het epos over de waanzin van de Vietnamoorlog is dit jaar veertig jaar geleden gemaakt. Als voorfilm is op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december,ook de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now van Baris Azman te zien. Deze korte documentaire met niet eerder vertoonde foto’s van de set van Coppola’s magnum opus werden gemaakt door de Nederlandse fotograaf Chas Gerretsen. Deze docu geeft extra inzicht in wat de cast en crew moest doorstaan bij het maken van deze iconische film. De documentaire is geproduceerd door bioscoop KINO Rotterdam in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum en was nooit eerder te zien.