Entertainment

Kick-off voor filmprojecten OFT

APELDOORN – “Houd jij van filmmaken of ben je erin geïnteresseerd? Dan is de Open Filmteam kick-off voor filmprojecten de plek voor jou!” Op zaterdag 28 oktober verzorgt het Open Filmteam (OFT) voor de tweede keer een kick-off voor filmmakers en acteurs/actrices in De Ambacht in Apeldoorn. Tijdens deze dag komen professionals en amateurs uit het hele land samen om filmteams te vormen en nieuwe filmprojecten te starten. Ook pitchen vier projecten die op het punt staan te gaan filmen hun project, waarbij crewleden aan kunnen sluiten en acteurs en actrices auditie kunnen doen voor één van de acteerrollen.

“Of je nu zelf een concept of filmscript hebt of wilt aansluiten: op 28 oktober heb je de kans. Van componist tot cameraman en van regisseur tot schrijver en producent: bij de kick-off zijn echt alle makers aanwezig. Samen met acteurs en actrices die zich aanmelden om een eigen project op te zetten of aan te sluiten bij de projecten van anderen, gaan ze aan de slag om hun verhaal op het witte doek te krijgen. Deelname is volledig gratis en aanmelden kan via www.openfilmteam.nl/kick-off.”

Inloop-audities

“Er zijn vier lopende projecten waarvoor tijdens de netwerkbijeenkomst inloop-audities worden gehouden. Wil jij nog auditie doen? Ook dan kun jij je aanmelden voor de kick-off, en een tijdslot reserveren om je talent te laten zien. De rollen zijn te vinden op: https://openfilmteam.nl/audities.”

Close-Up

De kick-offs zijn onderdeel van het project de Close-Up. Tijdens de Close-Up kunnen deelnemers gratis aansluiten als cast en crew bij verschillende korte films. “Ook kun je met je eigen project komen of al een (gedeeltelijk) filmteam en tijdens de kick-off op zoek gaan naar de mensen om jouw team compleet te maken. Als dit gelukt is, zorgt het Open Filmteam voor professionele filmapparatuur, staan er verschillende gebouwde sets tot je beschikking en is er budget voor kostuums, props en andere setbouw.” Aanmelden voor de kick-off is gratis en kan via www.openfilmteam.nl/kick-off.