Entertainment

Kaarten Fuite Kerstconcert

APELDOORN – In de Grote Kerk aan de Loolaan vindt woensdag 18 december vanaf 20.00 uur weer het Fuite-Kerstconcert plaats. Zoals elk jaar mag Nieuwsblad Stedendriehoek hiervoor gratis toegangskaarten weggeven. Dat gebeurt op vrijdag 22 november vanaf 16.00 uur  in het redactiekantoor aan Asselsestraat 140. Hierbij geldt: maximaal twee kaarten per persoon en – natuurlijk – zo lang de voorraad strekt.

 

Fuite Kerstconcert wordt weer groots

APELDOORN – Een sfeervol verlichte Grote Kerk aan de Loolaan in Apeldoorn is op woensdag 18 december vanaf 20.00 uur het decor voor het grootse Fuite-Kerstconcert. Vorig jaar al heeft het christelijk mannenkoor De Lofzang uit Heerde, onder leiding van Jacob Schenk, dit concert verzorgd en ook dit jaar tekent dit koor voor de organisatie.

Nieuw is dit jaar de medewerking van het gospelkoor Sign (zie foto) uit Epe onder leiding van Remco Hakkert. Twee koren die op geheel eigen wijze het kerstevangelie bezingen. De koren zijn geen concurrenten van elkaar, maar vullen elkaar aan en zingen ook enkele liederen samen. De verwachting is dat met deze samenwerking een breed publiek aangesproken wordt. Muzikale medewerking is er van de organist Gerwin van der Plaats, het trompettistenduo Arjan en Edith Post, dwarsfluitist en sopraan Erica Vogel, de harpiste Oxana Thijssen (zie foto) en vaste koorbegeleider aan de vleugel Wilco Veldkamp. Een klein orkest onder leiding van Robert Cekov maakt de muzikale omlijsting compleet. Door diverse sponsoring, onder andere door de naamgever van dit concert, is de toegang vrij. Om de kosten echter te kunnen dekken, wordt er wel een collecte gehouden.

De gratis toegangskaarten kunnen, zo lang de voorraad strekt, vanaf woensdag 20 november worden afgehaald bij de volgende adressen: Evangelische boekhandel de Fontein, Kerkstraat 32 te Hattem; Evangelische boekhandel Shalom, Klapperdijk 36B te Wapenveld; Pelgrim Boeken & Muziek, Hoofdstraat 146 te Epe; Rozendal Home Electro, Zwolseweg 7 te Heerde; Veldkamp Thuis, Stationsstraat 110 te Apeldoorn.