Entertainment

Jubileum Cultuur bij je buur

APELDOORN – In het weekeinde van 15 en 16 april gaan de gordijnen open voor de tiende editie van Cultuur bij je buur. Een Apeldoorns cultureel spektakel. Negentig artiesten van diverse pluimage (bandjes, singer-songwriters, kunstenaars, dichters en acteurs) treden gratis op.

Op ruim zestig verrassende locaties in heel Apeldoorn zijn er meer dan driehonderd optredens gedurende de zaterdag en de zondag. Tuinen, huiskamers, garages en veranda’s veranderen in podia. Publiek kan zonder aanmelden gratis de diverse optredens bezoeken. Het hele programma is te bekijken op www.cultuurbijjebuur.nl.

Via de website van Cultuur bij je buur is het mogelijk van tevoren een route uit te stippelen. Aan de balie van GIGANT, Nieuwstraat 377, is een uitgeprinte versie van het gehele programma verkrijgbaar. De gastlocaties zetten hun deuren wijd open en hopen op veel bezoekers.

Jubileum op de Afterparty

Men kan de locaties herkennen aan de (duurzaam gemaakte) vlaggetjes en het spandoek. In het programma is ook aangegeven welke locaties toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Bovendien is er dit jaar speciaal (beperkt) aangepast vervoer beschikbaar voor mensen die echt slecht ter been zijn. Daarvoor moet men zich wel even opgeven via de website. “Je krijgt dan nader bericht en wordt opgehaald en weer thuisgebracht. Kom je liever niet alleen? Via de hashtag #CBJBmaatje kun je op social media aangeven dat je graag iemand vindt om samen met jou naar de optredens te gaan. Zoek je op deze hashtag, dan zie je wie ook iemand zoekt. Wie weet wat voor leuke kennismakingen dit oplevert. De artiesten en de gastlocaties staan er klaar voor, de voorstelling begint!”

Voor wie er echt geen genoeg van kan krijgen, is er vrijdag 21 april de Afterparty. Met z’n allen nagenieten met een hapje en een drankje in de popzaal van GIGANT tussen 20.00 en 23.00 uur. Kijken naar de talloze foto’s van het afgelopen weekend en bladeren in het speciale jubileumboekje dat is uitgegeven vanwege de tiende editie van Cultuur bij je buur. En – echt uniek – een optreden bijwonen van KLUTS, de band van organisator Mari van Helvoort met zijn Nederlandstalige popliedjes uit eigen duim en mouw. Compleet met Cultuur-bij-je-buur-tune. De toegang is gratis.