Entertainment

JayVeeBand terug met nieuw album

Hoewel de achtkoppige JayVeeBand een lange tijd niet kon optreden vanwege corona, zaten de muzikanten allesbehalve stil. Ze klommen, vier jaar na de release van de cd No News, Good News, weer in de pen en doken Silvox Studio in onder begeleiding van Caspar Valke. Hier heeft de groep met veel plezier en aandacht gewerkt aan het derde album.

Met trots presenteert de band nu dan ook graag het album One More Time. “De titel is gelijknamig aan één van de dertien zelfgeschreven nummers op de cd. Persoonlijk mijn favoriet”, vertelt frontman Jos Veldhuizen. “Deze ballad gaat namelijk over mijn moeder.”

Naast mooie en rustige songs, word je als luisteraar ook getrakteerd op rock en blues met een knipoog naar de seventies. Naast zanger en slaggitarist Jos popelen ook bandleden Sandra Kleverwal (zang), Jessy Lugtenaar (zang), Kees Luijendijk (gitaar), Theo Wagemas (gitaar), Peter van Eijk (basgitaar), Hemmy Fokkens (drums) en Robert Suhre (geluidstechnicus) om weer live te spelen voor publiek. Dat geldt omgekeerd ook, want JayVeeBand is écht een band die je live moet beleven.

Jos richtte de JayVeeBand in 2010 op. Hij zat in het verleden ook in de toonaangevende bluesbands Flavium (1969) en Teaser: deze groep werd in 1977 opgericht door Adriaan (beter bekend als Adje) van den Berg en was de voorloper van Vandenberg. Voor meer informatie, zie de website www.jayveeband.com of volg de band op social media: www.facebook.com/JayVeeBand