Entertainment

Isseltaler Musikanten openen het jaar in Ugchelen

UGCHELEN – De Isseltaler Musikanten geven zondag 21 januari om 11.30 uur hun traditionele Nieuwjaarsconcert met Egerländerblaasmuziek in dorpshuis Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81. Samen met hun dirigent Cyrille van Poucke staan de muzikanten borg voor een paar uur gezelligheid met stemmige blaasmuziek. Zij werken voor dit concert samen met Gon Bakker en Toon Hartgers.

De Isseltaler Musikanten spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten passeren tijdens het feestelijke programma in het dorpshuis in Ugchelen de revue.

Gedurende het 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld twaalf optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin en is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In mei 2022 hebben de muzikanten geprogrammeerd gestaan op het Open Airfestival der Blasmusik Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk) en in 2025 staan de Isseltaler Musikanten daar weer op het podium. De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.

De toegangskaarten à €8,50 voor dit concert zijn (ook voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar, maar kunnen ook vooraf gereserveerd worden via telefoon 026-3820245, e-mail info@isseltalermusikanten.nl of de app op de website www.isseltalermusikanten.nl. In de e-ticketshop van de Isseltaler Musikanten zijn de kaarten ook beschikbaar.