Entertainment

Introdans sluit het seizoen feestelijk af met End of Season Gala 2024

APELDOORN – Om de zomer feestelijk in te luiden presenteert Introdans aan het einde van het theaterseizoen wederom een wervelend End of Season Gala. Maar liefst zeven choreografieën staan dit keer op het programma, van Robert Battle, Sidi Larbi Cherkaoui, Adriaan Luteijn & Chantal de Vries, Inbal Pinto en Daan Wijnands.

Het programma bevat twee gloednieuwe stukken en enkele verrassende ontmoetingen met bijzondere gasten, zoals de drag queens van het Rotterdamse House of Holographic Hoes onder de flamboyante aanvoering van Ma’MaQueen (Venus Bijleveld). Het Gala is ook dé kans voor vier Introdansers – die hun danscarrière binnenkort beëindigen – om nog één keer te schitteren. De laatste voorstelling is in Theater Orpheus in Apeldoorn op zaterdag 29 juni om 20.00 uur..

Bye Bye Land (première) – Daan Wijnands
Showtime! Het swingende Bye Bye Land van de bekende musical- en theaterchoreograaf Daan Wijnands (recent onder meer Hij gelooft in mij, Hello Dolly, All Stars en Alex Klaassens’ Showponies) is een nieuw werk dat hij speciaal voor het End of Season Gala creëert. Het wordt een bruisende, revue-achtige choreografie over afscheid nemen. Een ode aan MGM filmmusicals op muziek van La La Land.

Rara Avis (première) – Adriaan Luteijn & Chantal de Vries
Rara Avis (Latijn voor zeldzame vogel) is een bijzondere Ontmoeting van Introdans-choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries met enkele Introdansers en de dragqueens van het Rotterdamse House of Holographic Hoes. De Ontmoeting is een concept dat Adriaan Luteijn de afgelopen twintig jaar ontwikkelde met performers uit een grote verscheidenheid aan fysieke, sociale, culturele en intellectuele werelden. Introdans draagt daarmee al jaren bij aan een inclusievere kijk op dans.

(duet uit) Loin – Sidi Larbi Cherkaoui
Sidi Larbi Cherkaoui is een meester in het creëren van bijzondere duetten. Loin gaat over afstand, afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt en hoe we afstanden kunnen overbruggen. Het duet uit Loin is nu eens meditatief en hallucinerend, dan weer down-to-earth. Verbindende factor is Cherkaoui’s vloeiende, organische danstaal en de voor hem zo kenmerkende duizelingwekkend snelle armbewegingen.

Bon Appétit, Three, Takademe – Robert Battle
Tijdens het End of Season Gala worden drie bruisende creaties gedanst van Robert Battle, voormalig artistiek directeur van het befaamde Alvin Ailey American Dance Theatre. Het eerste werk, Bon Appétit, zit vol tribal- en latin-invloeden. Het tweede werk, Three, is een hilarisch en atletisch powerstuk, waarbij drie mannen losgaan in een ‘muscular jam session’. Voor het derde werk, Takademe, putte Robert Battle inspiratie uit de muzikale ritmes van de klassieke Indiase kathakdans.

Wrapped – Inbal Pinto
Met het duet uit Inbal Pinto’s absurdistische Wrapped is het End of Season-galafeest compleet. In deze publieksfavoriet versmelt Pinto humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’.

Tickets via orpheus.nl.