Entertainment

Internationaal Circus Bossle slaat tent op in Apeldoorn

APELDOORN – De beroemde Duitse circusfamilie Bossle reist al jaren met haar grote en zeer succesvolle familiecircus door Nederland. Van donderdag 9 tot en met zondag 19 juni strijkt het circus neer in Apeldoorn. De grote circustent wordt opgebouwd aan De Voorwaarts.

Het is alweer lang geleden dat er een écht circus aan De Voorwaarts stond: de laatste keer was het Wintercircus in 2019. Circus Bossle is dan ook enorm trots om na twee lange jaren van afwezigheid door corona weer circus naar De Voorwaarts te brengen. Dé circuslocatie in Apeldoorn bij uitstek!

Wie de circustent van Bossle betreedt, zal denken dat de tijd er heeft stilgestaan. Het publiek waant zich in een nostalgische wereld vol rood pluche en klatergoud. Circus Bossle is vintage, kitsch, kneuterig, kunstig en daardoor vrolijk en gezellig. Het circus zoekt interactie met het publiek in een ongedwongen huiskamersfeer, waardoor iedere bezoeker, jong of oud, zich thuis en betrokken voelt. De ultramoderne licht- en laserinstallatie maken de ambiance compleet.

Het circus presenteert een vernieuwde show van bijna twee uur. De show bevat natuurlijk wel alle klassieke elementen, waaronder vliegensvlugge jongleurs, lenige acrobaten, levensgevaarlijke messenwerpers, spectaculaire vuurspuwers en doldwaze clowns. Natuurlijk ontbreken ook de optredens van de dieren niet. Zo passeren onder andere paarden, honden, lama’s en zelfs twee grote kamelen de revue.

De voorstellingen beginnen op donderdag 9 juni om 16.30 uur, vrijdag 10 juni om 19.00 uur, zaterdag 11 juni om 15.00 en 19.00 uur, zondag 12 juni om 14.00 uur, woensdag 15 juni om 15.00 uur, donderdag 16 juni om 16.30 uur, vrijdag 17 juni om 19.00 uur, zaterdag 18 juni om 15.00 en 19.00 uur en zondag 19 juni is de laatste voorstelling om 11.00 uur.

Kaarten zijn enkel verkrijgbaar aan de circuskassa op locatie. De voorverkoop is op voorstellingsdagen van 10.00 tot 12.00 uur. De kassa is tevens geopend vanaf één uur voor aanvang van iedere voorstelling, mits de kaarten niet al zijn uitverkocht in de voorverkoop. Aan de circuskassa kan enkel contant betaald worden, pinnen is niet mogelijk. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het circus: www.facebook.com/circusbossle

Fotografie: Circus Bossle © Jans Schulting