Entertainment

Indrukwekkende line-up op Het Stadsfeest

APELDOORN – BN’ers en buitenlandse topdeejays die voor het eerst in Nederland komen draaien. Het Stadsfeest pakt weer flink uit met de line-up voor de komende editie op het indoor festival van zaterdag 4 november in Theater Orpheus.

DJ Jean

“We hebben kwaliteit hoog in het vaandel en proberen iedere keer verrassende nationale en internationale deejays te boeken. En dat is ook deze keer enorm goed gelukt. Met trots en plezier kunnen we bekend maken dat DJ Jean komt draaien. Met zijn enorme staat van dienst en hele grote hits kun je stellen dat hij zijn stempel heeft gezet op de Nederlandse Dance Historie. Dat hij nog steeds aan de top staat zal hij dit keer in Orpheus komen bewijzen. Daarnaast hebben we DJ Kobo uit Griekenland geboekt. Hij zal voor de tweede keer in Nederland komen draaien en brengt dat lekkere zomerse gevoel mee. De House en Tech-zaal zal worden geopend door DJ Alex Pi, de Rotterdamse held. Daarna zal ik zelf de boel op zijn kop gaan zetten”, aldus Yves Eaux, DJ en woordvoerder van Het Stadsfeest.

Twee bekende Nederlanders

In de Classics & Hits-zaal komen liefst twee bekende Nederlanders draaien. Na een glorieuze carrière bij Radio 538 nam Menno de Boer de stap om programmadirecteur van 3FM te worden. Hij zal samen met Jeroen Post, bekend van TMF en momenteel veelvuldig te zien met zijn nieuwe televisieprogramma, de zaal helemaal op zijn kop zetten. De heren bevinden zich in goed gezelschap, want ze worden vakkundig bijgestaan door Okina De Ville en La Free. Deze twee dames staan hun mannetje en gaan er net zo hard tegenaan.

Eerste optreden in Nederland

“Afgelopen januari draaide ik in de club Culture Box in Kopenhagen. Deze Deense club programmeert ook internationaal en alleen maar topdeejays. Voordat ik in de grote zaal met mijn set begon, ben ik uiteraard even wezen kijken in de andere zaal waar de Zweedse Radio Marrakech en de Duitse Da Simurgh draaiden. Die zaal stond helemaal op zijn kop! Ik vond hun draaistijl en uitstraling echt helemaal te gek. Echt een ontdekking! Perfect voor de Deep & Melodic stage. Ik heb ze direct na mijn set om half zeven ’s ochtends gevraagd of ze naar Apeldoorn wilden komen. Zij hebben nog niet eerder in Nederland gedraaid, dus we hebben hiermee een ontzettend toffe primeur”, vertelt Yves Eaux.

Nieuwe Rainbow Bar

Op een festival hoort natuurlijk ook een beetje gekkigheid en extra gezelligheid. In de foyer zal de nieuwe Rainbow Bar verrijzen en deze zal worden gehost door dragqueen Rose Murphy. Zij laat lekkere disco-klassiekers horen en gaat de nodige songs zelf zingen. Tussen het maken van selfies met het publiek door. Soms een beetje fout en ‘over the top’, maar stiekem best lekker.

Het Stadsfeest op zaterdag 4 november in Theater Orpheus begint om 21.00 uur. De minimale leeftijd is 23+. Voor voordelige tickets en info ga je naar Hetstadsfeest.nl