Entertainment

Indrukwekkende line-up bij Het Stadsfeest

APELDOORN – Dat Het Stadsfeest flink groeit, is inmiddels geen geheim. Bezoekers uit het hele land weten het grootste 25+ dansfeest van Midden-Nederland goed te vinden. Op de komende editie van zaterdag 14 mei zullen er drie podia verrijzen met maar liefst vijftien (inter)nationale artiesten.

Zaterdag 14 mei is het in Theater Orpheus weer één groot dansfeest. Met een uitverkochte editie afgelopen november op zak heeft de organisatie besloten om een derde Deep & Chill podium in te richten. Op dit sfeervolle podium komen de liefhebbers van diepere elektronische muziek volop aan hun trekken. Het Nederlandse Progressive House-icoon Harry Lemon8 zal komen draaien. Maar hij is niet alleen. Hij zal worden bijgestaan door de Belgische topdeejay Pedro Mercado, de nummer 1 Afrohouse DJ/Producer van ons land Levy M en de charmante DJ Yazz die tegenwoordig haar leven op partyeiland Ibiza heeft.

“Tijdens de lockdowns hebben mensen wereldwijd veel naar livestreams van DJ’s zitten kijken. En als je dan thuis op de bank zit, hoor je natuurlijk liever wat relaxte exotische klanken dan dat je hele huisraad staat te trillen. Daardoor heeft deze sound een enorme impuls gekregen. Deze zorgvuldig geselecteerde DJ’s weten als geen ander je mee te nemen in hun muzikale verhaal. Wij verwachten dat dit enorm aan gaat slaan”, aldus Yves Eaux, woordvoerder en vaste DJ van Het Stadsfeest.

Amerikaanse artiest
In de Ibiza House & Tech-zaal staan de artiesten die keer op keer het dak er af blazen. De energieke sound van de global superclubs. Uiteraard staat de Award Winning Remixer en internationale DJ/producer Yves Eaux weer in zijn thuisstad. Hij zal zich in bijzonder goed gezelschap bevinden, want niemand minder dan DJ Roog, Nederlands bekendste house DJ, zal hem vergezellen. Zo ook Natarcia, bekend om haar zeer smaakvolle sets. Uit Ibiza komt Paul Darey. Hij heeft dan net zijn Zuid-Amerikaanse tour afgerond en komt eerst naar Apeldoorn voordat hij terug naar Ibiza gaat. De Turks/Britse Ozzy Sahin vliegt normaal gesproken ieder weekend naar Finland voor zijn vaste DJ residency, maar op de 14e staat hij in Orpheus. Zoals het er naar uitziet zal de Amerikaanse MC Jay Davi in Apeldoorn zijn Europese debuut komen maken. Deze MC en Fitness Atleet komt uit Columbus Ohio en zweept daar het publiek op door te rappen met house en techhouse deejays. De Nummer 1 Dutch VJ Hans Bijloo zal de DJ-optredens ondersteunen met zijn videokunst.

Van olympisch kampioen tot DJ
In de Dance Classics en Hits-zaal komt hoog bezoek. Naast zijn indrukwekkende judo-carrière heeft hij altijd al platen gedraaid. Na het winnen van olympisch goud had hij pas de mogelijkheid om ’s nachts DJ-optredens aan te nemen. Inmiddels is de bekende Nederlander Dennis van der Geest (zie foto) een fenomeen. Niet alleen als superstrakke DJ, maar ook als TV Celebrity. Speciaal en exclusief voor Het Stadsfeest zal hij zijn eigen unieke interpretatie geven aan Dance Classics & Hits.

Maar Dennis is niet de enige BN’er. Ook Jeroen Post (bekend van TMF) zal komen draaien. Jeroen heeft al eerder op Het Stadsfeest gedraaid en Apeldoorn is daardoor stapelgek op hem.

Nog geen BN’ers, maar minstens zo goed zijn Bruze D’Angelo en DJ Marco die de heren zullen vergezellen.

Het Stadsfeest op zaterdag 14 mei in Theater Orpheus begint om 21.00 uur en eindigt om 03.00 uur. Voor Kaarten en meer informatie kan men terecht op www.hetstadsfeest.nl