Entertainment

Hulde aan Canadese bevrijders

APELDOORN – Zaterdag 9 en zondag 10 mei staat het voorterrein van Paleis Het Loo bol van de activiteiten. Dan vindt het Canadian Liberation Festival plaats. Met dit festival wordt op indrukwekkende wijze gevierd dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd.

Op zaterdag 9 mei is de Grand Opening gepland. Vanaf 11.00 uur begeleiden verschillende Pipes and Drum bands uit Canada de laatste van de circa veertig veteranen die Apeldoorn nog een keer bezoeken. Na de opening treedt op meerdere podia een keur aan Apeldoornse artiesten op.

Tijdens het Canadees Bevrijdingsfestival verzorgt Paleis Het Loo unieke thema-rondleidingen op en rond het Stallenplein. Hét paradepaardje van het Canadees Bevrijdingsfestival is de Royal Apeldoorn Taptoe 2020. Tijdens deze Taptoe geven diverse muziekkorpsen een schitterende voorstelling.

Taptoe en veel aandacht voor relatie met Canada

Er is een Canada Village, met stands die directe relaties hebben met Nederland-Canada. er zijn stands van musea, Canadese wijnen, bieren, reisarrangementen met camperverhuur etc. Ook is er een tentoonstelling ‘Apeldoorn en de Tweede Wereldoorlog’. Bijzonder is het historische legerkamp in het kader van her(be)leven: een tentenkamp met soldaten, tientallen voertuigen en uiteenlopende materialen zijn te bewonderen. Ook geeft de Luchtmobiele  Brigade twee dagen lang demonstraties. Voorafgaand aan de Royal Apeldoorn Taptoe 2020 stijgen om circa 19.00 uur enkele luchtballonnen op vanaf het voorterrein van Paleis Het Loo.

Uitgebreid muziekprogramma
Talloze orkesten en bands treden op tijdens de Royal Apeldoorn Taptoe 2020: de Koninklijke Luchtmacht Kapel, het Orkest van de Koninklijke Marechaussee, het Orkest van de Douane- en Belastingdienst, de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums, een Showband uit Urk en niet te vergeten The Royal Canadian Mounted Police Band. Op zondag 10 mei staat het voorterrein van Paleis Het Loo de hele dag in het teken van de 75- jarige bevrijding met optredens van meerdere showbands, artiesten en theater. Kaarten zijn te bestellen op: https://canadeesbevrijdingsfestival.nl/ticketverkoop-taptoe/

Voor meer informatie: www.canadeesbevrijdingsfestival.nl en Facebookpagina Canadees Bevrijdingsfestival Apeldoorn.