Entertainment

Hoe = het nu 2021

Zomer in ACEC! Elke zomerweekend kun je een bezoek brengen aan de nieuwe expositie bij ACEC: Hoe = Het Nu 2021, met maar liefst 100 kunstenaars uit Oost-Nederland. In samenwerking met het Kunstgemaal Bronkhorst presenteert ACEC ieder jaar opvallende kunst van gevestigde namen en opkomend kunsttalent uit de regio.

Wie momenteel langs ACEC loopt, kan er niet omheen: de zwaar toegetakelde straatlantaarns van Lucas Sloot. Recalcitrant blijven de onherstelbaar beschadigde lampen lichtgeven, schijnbaar onaangedaan door hun miserabele staat.

Lucas Sloot (1988) houdt zich bezig met de verbanden tussen hemzelf en de dingen om hem heen, of dat nu voorwerpen, dieren, of abstractere vormen als tijd en emotie betreft. Alle dingen staan met elkaar in verband, oefenen invloed op elkaar uit, en geven elkaar betekenis. Het object beïnvloedt ons, maar wij beïnvloeden het object evengoed. Maar wat gebeurt er als een van die dingen verandert – verandert de omgeving mee?

In zijn werk bevraagt Sloot de mogelijkheden en beperkingen van allerhande dingen, door deze objecten te vertalen naar houten constructies, miniaturen en digitale werken. Met ‘Isn’t this where we met’ zoekt de kunstenaar naar het leven achter het object dat wij zo goed kennen van het straatbeeld, maar waar we veelal niet bij stilstaan.

Hoe = Het Nu 2021 is te zien van 10 juli tot en met 29 augustus. ACEC is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur kun je een bezoek brengen aan het Kunstgemaal. www.acec.nl