Entertainment

Hij komt, hij komt…naar het park

APELDOORN – Apeldoorn haalt Sinterklaas zaterdag 13 november binnen in het Oranjepark. Alle kinderen kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur meedoen aan een pepernotenroute en onderweg Sinterklaas begroeten. Op de route kunnen kinderen pietengym doen, de pietenband maakt muziek en natuurlijk is het paard Ozosnel van de partij. Sinterklaas neemt plaats in de muziektent om alle Apeldoornse kinderen toe te zwaaien.

Daarnaast komen er dit jaar weer drie Apeldoornse sinterklaasjournaals met presentator Jan de Hoop en burgemeester Ton Heerts. De eerste aflevering wordt vrijdag 12 november uitgezonden op sintinapeldoorn.nl. Na de intocht van Sinterklaas komen de pieten later die dag op bezoek bij de speciale coladisco voor de (Ugchelense) basisschoolkinderen uit groep 4 tot en met 8.

Druk programma Sinterklaas
Op zondag 14 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Loenen. Het feest start om 13.15 uur tegenover Pluryn bij de kabelbaan in de Molenbeek. Woensdag 17 november is in theater Orpheus in Apeldoorn de voorstelling ‘Een kist vol Sintliedjes’ te zien en zaterdag 20 en zondag 21 november is Het Woldhuis weer omgetoverd in het Logeerhuis van Sint Nicolaas. De Pepernoten Express rijdt ook weer op zaterdag 20 november vanuit Beekbergen; naast het reizen met de stoomboot is Sinterklaas immers ook gek op de stoomtreinen van de VSM.

Van maandag 22 tot en met woensdag 24 november speelt de Sinterklaasvoorstelling de Klungelpiet in het pop-up theater op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. De Klungelpiet is een heerlijke Sinterklaasvoorstelling voor het hele gezin en duurt zo’n 50 minuten. Iedereen mag meezingen en dansen. En ook dit jaar is Sinterklaas te gast bij de kasteelbewoners van Kasteel Cannenburch in Vaassen, en wel op zaterdag 27 en zondag 28 november.