Entertainment

Het onzichtbare zichtbaar in de Grote Kerk Apeldoorn

Wouter Bloemendal maakt het onzichtbare zichtbaar tijdens zijn grootste expositie tot nu toe. Deze expositie is onderdeel van de Open Kerk, die tot en met 12 september elke zaterdag en zondag in de Grote Kerk in Apeldoorn plaatsvindt.

Het Hyperkruis van ruim twee meter hoog, zijn grootste werk tot nu toe, zal te zien zijn naast vele andere kunstwerken. Na het winnen van de CODA 055: Apeldoorn Art publieksprijs en zijn nominatie voor de Van Reekum Cultuurprijs, is dit zijn eerste mogelijkheid om weer te exposeren.

Het Hyperkruis, gebaseerd op de vierdimensionale hyperkubus, is gemaakt met twee grote 3D-printers. Het winnen van de CODA publieksprijs gaf hem de mogelijkheid om met de grote lasersnijder in het CODA ExperienceLab aan de slag te gaan. Hierdoor heeft hij zijn kunstwerken op grotere schaal kunnen uitvoeren, en dat kon op geen beter moment komen. De indrukwekkende sculpturen die hieruit zijn ontstaan, kan men deze zomer bewonderen in en rond de Grote Kerk.

Naast grote afdrukken van zijn werk hangen er ook muursculpturen in de kerk. Dit is de laatste ontwikkeling in zijn project ‘De ontdekking van de nul’, waarmee hij de afwezigheid van vorm zichtbaar maakt. Omdat Wouter zo blij is dat hij weer kan exposeren, maakt iedere bezoeker kans om één van deze muursculpturen te winnen. De expositie is elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in de Grote Kerk in Apeldoorn. Tijdens de Open Kerk is er vanaf 14.00 uur een open muziekpodium.