Entertainment

Het grootste zoete festival komt naar Apeldoorn

APELDOORN – Liefhebbers van taarten en zoetigheden kunnen zich verheugen, want ‘Het festival der zoete verleidingen’ (in het kort: Festival Zoet) heeft aangekondigd dat het festival in 2023 weer zal plaatsvinden. En wel van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg 140 in Apeldoorn.

Maureen van Haaren (By Maureen) en Tim Koldenhof (Koldenhof Producties & Events) zijn de nieuwe eigenaren van Festival Zoet. Na tien succesvolle edities in Drenthe is dus niet alleen de organisatie maar ook de locatie gewijzigd. En het nieuwe terrein biedt de ruimte om het festival flink te laten groeien.

Voor wie Festival Zoet nog niet kent: Zoet is een evenement voor jong tot oud en biedt iedereen die van zoetigheid houdt een oog- en tongstrelend proeffestijn, waarbij ingespeeld wordt op de populariteit van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Zo kun je niet alleen zoete producten proeven en kopen, je kunt er ook inspiratie opdoen voor eigen baksels bij één van de vele workshops en bakdemonstraties die onder anderen door toppatissiers gegeven worden. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen de handen uit de mouwen steken bij diverse workshops of een ritje maken in een theekopjesdraaimolen. Het festival belooft een dagvullend feestelijk programma en een braderie met heel veel stands, die afgewisseld worden met muziek en entertainment. Te veel zoet kan natuurlijk nooit, maar toch liever wat hartigs? Ook dat kan op dit festival, want tijdens dit weekend geniet je namelijk van suger ànd spice!

De organisatie achter het festival kijkt ernaar uit om bezoekers te verwelkomen op het evenement. “We zijn ontzettend blij dat we Festival Zoet kunnen organiseren op het Zwitsalterrein in Apeldoorn”, zeggen Maureen en Tim. “Het is geweldig om zoveel enthousiaste bezoekers te verwelkomen en te zien hoeveel passie er is voor zoetigheid. We zijn ervan overtuigd dat het ook dit jaar een fantastisch evenement zal worden!”

“Interesse om deel te nemen als standhouder of het geven van bakdemonstraties en workshops? Stuur een mail naar info@festivalzoet.nl. Voor meer informatie en tickets voor bezoekers: www.festivalzoet.nl. Houd de website én de social media in de gaten voor meer informatie over het programma en de deelnemers.”