Entertainment

Hart voor het circus

APELDOORN – Het hooggeëerd publiek is van harte welkom in het Wintercircus Apeldoorn. Vanaf zaterdag 24 december kan men genieten van met zorg geselecteerde wereldacts. Om de prijs hoef je het niet te laten: Horwood Productions hanteert bewust een scherpe prijzenpolitiek.

“Want circus bij ons wordt vooral gemaakt met het hart. Wij zijn een heel jaar met een speciaal team bezig om ‘het mooiste cadeau voor kerst’ voor ons publiek te vullen met spraakmakende acts en een onvergetelijke beleving”, aldus de organisatie. “Dé revelatie van onze show 2022 is Denis Ilchenko uit Oekraïne. In 2014 maakte hij als ‘Hercules’ furore in de finale van The World Strongest Man.”

Wintercircus: het mooiste cadeau voor kerst

The Wold broers uit Tsjechië zorgen voor komische parodieën op wipplank en  trapeze. Alexander Junior (20) uit Roemenië presenteert een evenwichtsnummer, uniek binnen zijn genre. Spanning en verbazing, van begin tot einde, in ongekende perfectie. Peter Balder zet met zijn bonte, vrolijke viervoeters een leuke show neer. Perfecte gastheer Marc Boon zorgt met flair, humor en charme voor de volmaakte circusbetovering. Susan Jasters uit Italië wekt alom verbazing met een gloednieuwe act met een groot net. Duo Atmos haalt halsbrekende  acrobatische toeren uit en de Spaanse Steacy en Mikhail presenteren als jong echtpaar hun gloednieuwe sterke luchtnummer. Robert Stipka, één van de meest gerenommeerde paardentrainers ter wereld, presenteert in het Wintercircus de manege uit het befaamde Circus Louis Knie. Buikspreker Kenneth Huesca weet precies hoe hij zijn poppen voor de toeschouwers aan de praat moet krijgen. De Braziliaanse top-act Diorios zorgt voor klamme handjes door met vijf motoren in de grote metalen Globe Des Doods rond te razen Dit alles onder begeleiding van een groot showorkest met dirigent Rafaël Wojacek.

De voorstellingen zijn op zaterdag 24 december, 14.00 uur; zondag 25 december (eerste kerstdag), 13.00 en 16.15 uur; maandag 26 december (tweede kerstdag), 13.00 en 16.15 uur; dinsdag 27 december, 13.00 en 16.15 uur; woensdag 28 december, 13.00 en 16.15 uur; donderdag 29 december, 13.00 en 16.15 uur; vrijdag 30 december, 11.00 en 14.00 uur. Zie ook de website www.wintercircusapeldoorn.com/#programma