Entertainment

Gelauwerde namen op jazzfestival Generations

Foto: Hardy Klink

Op zaterdag 18 september vindt in theater Orpheus de derde editie van het jazzfestival Generations plaats. Hét festival dat laat zien en horen dat jazz in 2021 springlevend en veelkleurig is. Eerder werden al drie formaties met veel jonge jazztalenten bekend gemaakt, nu voegt Orpheus een aantal gelauwerde, gevestigde en ook internationale namen toe aan het programma.

De Amerikaanse zangeres Marjorie Barnes is vastbesloten de pareltjes uit de jazz te laten weerklinken in Orpheus. De New Yorkse verzorgde het voorprogramma van Frank Sinatra in het Concertgebouw in Amsterdam en verblijft sinds de jaren 80 voor de liefde in Nederland. Samen met The Millennium Jazz Orchestra gaat ze ervoor zorgen dat we de traditionele jazz niet vergeten. The Millennium Jazz Orchestra (zie foto) bestaat uit musici uit diverse windstreken, maar heeft Deventer als thuisbasis. Ze hebben een groots verleden met gastsolisten. Denk daarbij aan Benny Golson, Kenny Wheeler, Toots Thielemans, New York Voices, Eric Vloeimans, The Four Freshmen. Maar in Orpheus dus met de fantastische zangeres Marjorie Barnes.

Grote hits

De legendarische Brit Matt Bianco en de swingende Nederlandse formatie New Cool Collective van bandleider en saxofonist Benjamin Herman bundelen hun krachten tijdens Generations. Met hun gezamenlijke interesse voor latin, soul, R&B en jazz kunnen zij niet wachten om de Hanoszaal in Orpheus plat te spelen. Naast nieuw werk zullen ook de grote hits van Matt Bianco gespeeld worden, zoals Get out of your lazy bed, Half a minute, Whose side are you on en Don’t blame it on that girl.

Bezoekers van Generations zullen door het nieuwe kwartet LOUW een energieke combinatie van jazz en lyrische hiphop om de oren krijgen. Elk optreden speelt het kwartet – Lourens van der Zwaag (trompet/flugelhorn), Ike van Bergen (toetsen), Mischa Voeykov (basgitaar) en Said Vroon (drums) – met een andere gastsolist. Op 18 september sluit saxofonist Paul van de Calseijde bij hen aan.

Voor alle generaties

Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus: “Met het licht aan het einde van de corona-tunnel zijn we trots dat we weer drie geweldige namen kunnen toevoegen aan de line-up van Generations. Dit festival is er voor alle generaties publiek en we laten dat ook graag zien in deze line-up.”

Het volledige programma van Generations zal Orpheus nog voor de zomer bekend maken. Tickets voor Generations zijn nu te koop voor €32,50. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor het jazzfestival op 18 september? Kijk dan op www.orpheus.nl/generations.