Entertainment

Fotofestival Apeldoorn Photo ook in ACEC

Ter gelegenheid van het tweejaarlijkse Fotofestival Apeldoorn Photo stelt ACEC, gevestigd aan Roggestraat 44, verdeeld over alle zalen werk ten toon van fotografen Corbino, Bianca Pauline en Zondag.

Apeldoorn Photo is hét overkoepelende platform voor fotografie-activiteiten in Apeldoorn en omstreken, waaronder het tweejaarlijkse Fotofestival. De vijfde editie van Fotofestival Apeldoorn Photo omvat een reeks bijzondere exposities en activiteiten, die in 2021 door heel Apeldoorn plaatsvinden. Zo ook de eerste expositie in ACEC sinds de heropening van de musea. Apeldoorn Photo in ACEC is te zien tot en met 26 juni.

De Apostel – Corbino

Corbino is een pseudoniem van Cornelis Maarten Corbijn van Willenswaard. Uitgangspunt van zijn contributies aan Apeldoorn Photo is zijn nieuwste boek, Corbino’s Bijbel, dat tegelijkertijd met de startdatum van zijn expositie in ACEC is verschenen. In ACEC is de tentoonstelling De Apostel te zien, waarin drie hoofdstukken uit het Nieuwe Testament van Corbino’s Bijbel centraal staan.

Photographic Artist – Bianca Pauline

Bianca Pauline is een creatieve geest, een kunstobject én een fotograaf. Haar fotokunst komt rechtstreeks uit het hart, uit Paulines eigen verhalen en levenservaring. In Photographic Artist brengt Bianca Pauline de emoties van alledag tot leven via haar handgemaakte maskers en kostuums.

Captured in Frames – Zondag

Tijdens een lange revalidatieperiode begon Zondag met het fotograferen van haarzelf. Zij onderzocht wat ze zichzelf te zeggen had aan de hand van een foto. In Captured in Frames is er een hoofdrol weggelegd voor de vraag: ‘Hoe kunnen we spelen met lichamelijkheid, met vrouwelijkheid, met lust en erotiek?’ Door Zondags kennismaking met de Franse schrijver en filosoof Georges Bataille raakte zij gefascineerd door grenservaringen en neemt de kijker mee op onderzoek.

Voor meer informatie over de tentoonstelling in ACEC kan men terecht op de website acec.nl. Voor de andere jubileumactiviteiten rond Fotofestival Apeldoorn Photo, zie: apeldoorn.photo.