Entertainment

Finaliste missverkiezing in actie voor geweld tegen vrouwen

Sheila Merhai staat zondag 6 juni in de finale van de missverkiezing Mrs. Netherlands Universe 2021. Terwijl de meeste deelneemsters een (inter)nationale modellencarrière nastreven, staat bij de Apeldoornse haar persoonlijke ontwikkeling voorop. “Voor alles is een juiste tijd en plek”, vertelt de 39-jarige. “Ik ben goed gesetteld, heb een goede job; mijn leven is stabiel, zodat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging in mijn privéleven.”

Op jongere leeftijd was Sheila al geïnteresseerd in modellenwerk, maar nadat zij haar geboorteland Suriname verliet had haar studie, Economics & Business aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, in Nederland prioriteit. Nu vond de ambitieuze Sheila het – naast haar fulltime baan, gezin, sociale leven, hobby’s en divers vrijwilligerswerk – tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Eind vorig jaar zag ze op Facebook voorbij komen dat men zich kon inschrijven voor Mrs Netherlands Universe 2021. “Ik heb het gewoon gedaan. Begin december had ik nog niets gehoord, waardoor ik dacht: dit wordt hem niet.”

Niet veel later ontving ze toch bericht. Met gemak ging Sheila door de voorrondes en kreeg zij eind december te horen dat ze finaliste was. “Mijn partner is natuurlijk supertrots, evenals mijn zoon Rishano. Bij mijn zoontje drong het eerst niet door. Nu is hij er wel meer mee bezig. Een keer vroeg mijn zoontje wat belangrijker voor mij was: de verkiezing of hij? Ik heb uitgelegd dat ik naast het moederschap ook andere dingen in mijn leven heb. Mijn ouders hadden dat vroeger ook. Ik keek heel erg naar hen op en ik wil daarin ook een voorbeeld zijn voor mijn zoon.”

Voorbereidingen

In aanloop naar de finale moet Sheila op zoek gaan naar sponsoren, online kaartjes verkopen, een nationaal kostuum ontwerpen en zich inzetten voor het goede doel Stop Violence Against Women. “We zamelen spullen in voor een van de Blijf-van-mijn-lijfhuizen in Nederland. Ik zit zelf bij een vrouwenvereniging, maar door de verkiezing is mijn gevoel om dit goede doel te ondersteunen wel versterkt. Ik heb nu wel het besef dat ik het goed heb, maar er ook vrouwen zijn die dat niet hebben.” De Apeldoornse finaliste is al druk bezig met het ontwerpen van een nationaal kostuum. “Dit is best een uitdaging. Creatief vermogen past niet echt bij mij. Hierdoor draagt het wel bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Een missverkiezing is echt meer dan alleen mooi lopen en poseren: het is hard werken.”

Livestream

Op zondag 6 juni vindt de finale plaats via een livestream, nu fysieke bijeenkomsten nog steeds niet kunnen worden vastgelegd. Sheila had het ook liever anders gezien. “Maar ik kijk er toch positief naar. Als iets niet lukt, moet je op zoek naar een oplossing. Ik vind dat alleen maar goed.” Wat zij na de missverkiezing gaat doen, weet ze nog niet. Ze glimlacht: “Ik sta in ieder geval overal voor open, wat er ook op mijn pad komt.”

Zie voor meer informatie: www.mrsnetherlandsuniverse.com.

Foto: Perdiep Jethoe