Entertainment

Films die ertoe doen

APELDOORN – Movies that Matter On Tour toont filmfavoriet Blue ID op dinsdag 10 oktober in GIGANT, Nieuwstraat 377. De spin-off op het Movies that Matter filmfestival brengt tussen oktober en mei elke maand één filmfavoriet naar zeventien filmtheaters in Nederland, waaronder dus naar GIGANT. Meer informatie over het filmprogramma is te vinden op www.gigant.nl.

Movies that Matter Festival is een jaarlijks filmfestival dat in het teken staat van mensenrechten en urgente maatschappelijke thema’s. Het festival organiseert een spin-off, Movies that Matter On Tour, waarmee ze de filmfavorieten van het festival naar zeventien filmtheaters in Nederland brengt. Elke maand tussen oktober en mei wordt er één film getoond die begeleid wordt door een verdiepingsprogramma, dat bestaat uit een inleiding en een nabespreking.

Op dinsdag 10 oktober start de tour in Apeldoorn om 20.00 uur met de film Blue ID. Dit is een documentaire, geregisseerd door Burcu Melekoglu en Vuslat Karan. De spreektaal van de film is Turks en zal worden ondertiteld in het Engels/Nederlands. De film is de winnaar van de Audience Award op IDFA en legt de focus op transfobie in de Turkse media.