Entertainment

‘Fijne, positieve reacties op boek’

Bep Slijkhuis was pas 66 jaar toen zij op 26 april 2017 overleed aan de gevolgen van borstkanker. Ze wilde zelf een boek schrijven over haar ervaringen tijdens haar strijd tegen de ziekte, maar dat is er nooit van gekomen.

Haar kinderen hebben vervolgens die handschoen met veel liefde opgepakt. Het boek, simpelweg getiteld Bep, is een eerbetoon aan de gladiatorenstrijd die ze tijdens haar ziekte heeft geleverd. “We zijn erg trots op het eindresultaat”, vertelt dochter Natasja Slijkhuis.

De kinderen kregen hulp van de professionele tekstschrijfster Corinne Hamoen. Natasja: “Zij nam de interviews met ons af en maakte daar een verhaal van. Haar concepttekst was prachtig, maar nog niet persoonlijk genoeg naar onze zin. Het werd wél de basis waarmee wij als familie nog konden gaan stoeien. En nu ligt er dan het boek waar we allemaal enorm tevreden mee zijn.”

Er zijn honderd exemplaren van het boek Bep gedrukt, waarvan er inmiddels al 86 zijn verkocht. Het kost €19,50 (plus eventuele verzendkosten), waarvan €1,- per boek wordt gedoneerd aan het KWF. “Wil je het bestellen, dan horen we dat graag. Uiteraard kun je het boek zelf ophalen, maar we kunnen het ook versturen. Stuur bij interesse een mail naar slijkhuisbep@hotmail.com met telefoonnummer en adres (in geval van verzending), zodat we een ‘tikkie’ kunnen sturen”, aldus Natasja. “Tot nu toe mochten we al veel fijne, positieve reacties op het boek ontvangen.”