Entertainment

Festival waar natuur en muziek samenkomen 

WIESEL – Intiem en akoestisch, dat omschrijft de sfeer van het nieuwe Festival de Zandhegge, dat plaatsvindt op zaterdag 6 juli. Op het idyllische Landgoed de Ploeg in Wiesel (gemeente Apeldoorn) beleef je muziek in een van de meest bijzondere buitengebieden rond Apeldoorn, in het stiltegebied van de Kroondomeinen. Geen massa’s mensen en harde muziek, maar aandacht voor de natuur en historische verhalen.  

De artiesten die op het festival komen optreden zijn songwriters Tim Knol, Bertolf en VanWyck, het artist in residence Dutch String Collective met klassieke muziek van Beethoven en jazzmuziek van het Utrecht Jazz Archipel. De verschillende musici van de optredende acts zijn zowel solo als in andere combinaties te horen. Er is ook interessante randprogrammering om meer van de natuur en historie van de streek te leren kennen. Zo is er een blotevoetenpad, bezingt zanger en acteur Hein van der Heijden de geschiedenis van het landgoed, en worden Wieselse verhalen verteld.

Dit festival is een initiatief van het strijkersensemble Dutch String Collective, in samenwerking met de familie die Landgoed de Ploeg beheert, de familie de Bruijn. De kaartverkoop is gestart. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar vanwege het intieme karakter van het festival. Bekijk het volledige programma en koop je kaartjes op www.festivalzandhegge.nl

“Wij zoeken vrijwilligers om het festival mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan op- of afbouw, kaartcontrole en horeca. Natuurlijk zijn we je daar dankbaar voor en krijg je er iets leuks voor terug. Neem voor meer informatie contact op met Dorien de Bruijn via e-mail info@doriendebruijn.nl.”