Entertainment

Eindelijk weer dansen bij de beste concerten en feesten in GIGANT

Vanaf deze week is het weer mogelijk om evenementen te organiseren zonder dat de anderhalvemeterregel geldt. Dit betekent dat ook GIGANT in Apeldoorn weer concerten en clubavonden kan organiseren voor een goed gevulde zaal. Daarmee gaat op 1 oktober voor GIGANT het nieuwe popseizoen van start, met in het eerste weekend gelijk concerten van Stones Sessions en Wild Romance.

“Op 7 maart 2020 danste een bomvolle popzaal de longen uit het lijf tijdens clubnacht Nacht van de Swing. Toen had nog niemand enig idee dat dit de laatste keer in ruim anderhalf jaar zou zijn dat we de popzaal op volle kracht mochten gebruiken”, vertelt programmeur Joris Postulart. “Vijf dagen later kwam het bizarre bericht: we moesten onze deuren sluiten. In de maanden daarna zijn we veelal gesloten geweest, en konden we soms concerten organiseren voor een select aantal zittende bezoekers. Nu, 19 maanden later, mogen we eindelijk weer open voor heel veel staand publiek!”

In oktober staan er meteen een aantal grote concerten en clubavonden op de planning. Zo kan men genieten van concerten van bijvoorbeeld Blaudzun, Bertolf, Clearwater Creedence Revival en Toontje Lager (zie foto) en feesten bij Tante Joke Karaoke Band, Thirty Dancing en Planet Groove. Ook gaat het muziekcafé weer van start, waarbij je iedere zondagmiddag een (opkomende) band of artiest kunt ontdekken in het café van GIGANT. Joris: “Eindelijk kunnen we onze jarenlange traditie weer voortzetten, en de beste opkomende en onbekende bands laagdrempelig aan ons publiek laten zien. Dit podium is altijd erg belangrijk geweest voor bands én publiek, dus dat we dit weer kunnen gaan opstarten voelt echt heerlijk.”

Helemaal normaal is het nog niet, want er gelden nog bijzondere voorwaarden voor het bezoek aan de popzaal van GIGANT. “Zo is toegang enkel mogelijk na het tonen van een coronatoegangsbewijs. De hoop is dat de coronasituatie zich de komende tijd verder verbetert en dat deze regels snel losgelaten kunnen worden, zodat ook echt iedereen zich vrij voelt om te komen genieten van de beste concerten en clubavonden.” (Foto: Albert Jolen)