Entertainment

Eerste namen jazzfestival Generations bekend

Foto: Charlotte van der Gaag

Op zaterdag 18 september vindt in Orpheus de derde editie van het jazzfestival Generations plaats. Bezoekers van eerdere edities vertelden enthousiast dat ze zich in de beginjaren van North Sea Jazz waanden. Generations laat zien en horen dat jazz in 2021 springlevend en veelkleurig is.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Een jaar na onze sluiting vanwege het coronavirus, kijken we reikhalzend uit naar volgend seizoen. We vieren dat nieuwe seizoen en het feit dat we dan toch echt weer open zijn met ons eigen festival Generations. Jazz, met uitstapjes naar funk, soul en pop, op vijf podia: van aanstormend talent tot gevestigde namen. Gegarandeerd een muzikaal feest en de perfecte start van een gloednieuw theaterseizoen.”

Generations is er voor alle generaties publiek en geeft een podium aan alle generaties jazzmuzikanten: gevestigde jazzhelden, aanstormend talent, nationaal en internationaal. De Rotterdamse pianist/componist Robert Koemans (zie foto) presenteert zijn album CROSS, een debuut waar volgens JazzNu eenieder van de nieuwe generatie jazzmusici jaloers op mag zijn, het gevestigde volk trouwens eveneens. Robert speelt in zijn trio samen met contrabassist Alessandro Fongaro en drummer Willem Romers.

De tweede naam is Blue Sands, een jazzduo met de Vlaamse zangeres Esther van Hees en de Nederlandse bassist Reindert Kragt. Het duo laat horen dat minder inderdaad meer is: “Zó mooi kunnen één stem en één basgitaar dus klinken! Een jazzduo met geheel eigen, eigenaardige en eigenzinnige muziek”, aldus Fons Delemarre – Platomania.

De Red Light Jazz Society zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven zitten. Deze swingende en zelfs funky achttienkoppige formatie komt op 18 september naar Apeldoorn. Het album Hookin’Up is net uit en de bandleden kunnen niet wachten om hun muziek live te laten horen.

De komende maanden maakt Orpheus de overige namen bekend die de vijf podia vanaf 15.30 uur tot na middernacht vullen.

Vroege vogels

Tickets voor Generations zijn nu te koop voor het Early Bird-tarief van €27,50. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.orpheus.nl/generations.