Entertainment

DRIVE-INN CAR-ANTAINE KOOR

APELDOORN – “Om in deze coronacrisistijd met de 1,5-meter social distancing toch ‘samen’ te kunnen zingen met één van mijn koren, te weten ‘NL pop&rockkoor KLINKT GOED, zingen we zaterdag 2 mei vanuit de parkeerplaats naast Omnisport te Apeldoorn om 16.30. Ieder koorlid vanuit zijn of haar eigen auto luisterend naar de autoradio, drie liedjes uit ons repertoire die speciaal voor ons gedraaid worden op de FM-band. De lokale omroep van onze buurgemeente Voorst werkt met veel enthousiasme mee in de radio-technische en logistieke totstandkoming van dit unieke initiatief. Zij stellen voor 15 minuten hun FM-frequentie (105.3) ter beschikking om de 3 liedjes te kunnen afspelen,” aldus Wilco Stronks.

Locatie waar zich dit allemaal gaat afspelen is de grote parkeerplaats bij Omnisport Apeldoorn (P2). Alle koorleden blijven natuurlijk allen geheel volgens geldende voorschriften op afstand veilig van elkaar in hun eigen auto. Ze zetten om 16.30 de autoradio aan (op 105.3 FM), misschien wel met ramen een klein beetje open, zodat men elkaar nog wel iets kan horen en zo zingen we toch een beetje samen. En natuurlijk op een veilige manier zal dirigent Wilco Stronks, als enige buiten staand, de auto’s te ‘dirigeren’ tijdens dit ‘DRIVE INN CAR-ANTAINE KOOR’ project.

Wilco Stronks (dirigent/arrangeur) uit Apeldoorn moet naast online repetitie-sessie’s ook andere ludieke actie’s bedenken om de sfeer en de moed er in te houden bij al zijn 4 koren in deze onzekere coronatijden. In principe bedoeld als éénmalig experiment, maar misschien is dit later als alternatieve vorm van repeteren (in het kader van het ‘nieuwe normaal’) vaker uitvoerbaar met ook zijn andere koren. Het heeft als ‘actie’ deze keer dus heel veel weg van een FLASH MOB. Na het zingen rijdt iedereen weer in zijn/haar auto naar huis of gaat gewoon boodschappen doen.

De verwachting is dat ongeveer 25 tot maximaal 30 leden (lees: auto’s) meedoen aan deze ‘drive-inn car-antaine koor’ actie.

Liedjes van het repertoire die zij vanuit de auto gaan zingen zijn:

  • ‘Zoutelande’ – Blof met Geike Arnaert (medium/up tempo)
  • ‘Leun op mij’ – Ruth Jacott (ballad)
  • ‘Als een vogel zo vrij’ – Bert Heerink (medium/uptempo)
    (dit laatste lied is een Nederlandse hertaling van ‘Long train running’  van de Doobie Brothers)