Entertainment

Door 2 Lenzen: Anton Dekker, boomspecialist van Apeldoorn

APELDOORN – In de serie ‘Door 2 lenzen’ wordt de Apeldoornse stadsfotograaf Imca Schoots tijdens haar gloednieuwe portretreeks gevolgd door RTV Apeldoorn. In de portretreeks zoekt Imca Apeldoorners op die meer bekendheid buiten de stad, dan binnen de stad vergaren. Zo maakt Apeldoorn kennis met deze mensen en krijgen we een uniek inkijkje in de werkwijze van de fotograaf.

Bomenguru

Vandaag staat Imca met haar camera klaar om het werk van Anton Dekker te bekijken. Anton wordt gezien als ‘boomguru’, omdat hij veel bezig is met het plaatsen en verzorgen van bomen in Apeldoorn. Op verschillende plekken in de binnenstad staan de bomen in een boombunker, een ondergronds bouwwerk dat bomen op hun plaats houdt en wortels niet op verkeerde plekken laat groeien. “Als je een flat kunt funderen, dan kun je een boom ook stevig laten staan”, aldus Anton.

Nu te zien

Met veel plezier blijft Anton doorgaan met zijn werk. Ben jij benieuwd naar zijn verhaal, of het gesprek tussen Adéle en Anton? De nieuwste aflevering van ‘Door twee lenzen’ is nu te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Apeldoorn.