Entertainment

Daams’ Molenfeest succesvol verlopen; uitslag draaimarathon bekend

Met de uitslag van de draaimarathon is zaterdag 4 juli om 16:00 het jubileumfeest van Daams’ Molen succesvol afgerond. We hadden de wind goed in de zeilen. Maar liefst 15.373 omwentelingen heeft de molen in deze 30 uur gemaakt. De eindstand werd bekendgemaakt door notaris Stelwagen.

Wilco van Dijk uit Haarlem,  Job de Groene uit Wassenaar en Lisa van de Haar uit Vaassen zaten er het dichtste bij. Zij krijgen een 1e, 2e en 3e prijs.

De draaidagen zijn goed verlopen, met als feestelijk moment zaterdag de uitreiking van de verjaardagskalender aan de kinderen van wie de tekeningen zijn opgenomen in de kalender. Deze kleurrijke kalender met, naast de twaalf tekeningen, op de achterzijde de afbeelding van de banners met nog eens vijftig tekeningen van de molen, is te koop voor € 5,00 en te bestellen via info@daamsmolen.nl

Onder luid applaus zijn deze jonge kunstenaars bedankt voor hun inzet en de 8-jarige Lasse Geerling heeft hen een medaille omgehangen. Hij is onze jongste molenaar in wording en groot fan van de molen.

Ook de kraam met molenproducten, zoals de molenwijn van Hans Kooijer, molenmeel uit Oene en molenbrood en molensteencake van bakkerij Hagen, werd goed bezocht.

Het molenteam is een heel etmaal in touw geweest om alles in goede banen te leiden. Deze vrijwilligers, die met hart en ziel aan de molen zijn verbonden, verdienen onze grote waardering. Zij zullen u gastvrij ontvangen in de molen als alle Corona beperkingen weer zijn opgeheven. Het Koffie- en Theehuys de Korenmolen is gelukkig weer open, uiteraard met de 1,5 m afstand.

Zie voor verdere informatie en foto’s: www.daamsmolen.nl