Entertainment

Cultuur bij je buur zoomt in op artiesten

Zaterdagmiddag 17 april brengt Cultuur bij je buur twintig artiesten live de Apeldoornse huiskamers in via laptop, tablet of smartphone. Via evenzoveel Zoomsessies zijn ze door iedereen te volgen. Gratis, zoals dat al acht jaar gebruikelijk is bij dit jaarlijkse evenement, dat artiesten en publiek bij elkaar brengt in de woonkamers, tuinen en woon-zorgcentra van Apeldoorn.

Uiteraard is de opzet dit jaar anders, omdat fysieke samenkomsten niet mogelijk zijn. De Zoomsessies verbeelden de digitale huiskamers waar je welkom wordt geheten door een host en samen met andere bezoekers kunt kijken en luisteren naar een artiest of act.

De twintig deelnemende artiesten vormen een klein deel van het grote bestand aan (amateur)artiesten in Apeldoorn. Om begrijpelijke redenen kunnen koren en andere grotere gezelschappen niet meedoen. Het aanbod bestaat vooral uit muziek van duo’s, solisten en een enkele band. Van acid house tot accordeonmuziek en van eigen popliedjes tot jazz-standards. Ook dichters ontbreken niet evenals vertellers van het Apeldoornse Vertelgenootschap.

Het is een fenomeen geworden in het afgelopen jaar: zoomen. Dé manier om met elkaar in contact te blijven. Zo ook voor Cultuur bij je buur. Geen huiskamers dit jaar, maar twintig Zoomsessies waar uit gekozen kan worden. Elke deelnemende artiest heeft een link op de website van Cultuur bij je buur waarmee men in de betreffende Zoomsessie terecht komt. Er kan op 17 april tussen 13.30 en 17.00 uur op vijf tijdstippen gekozen worden uit steeds vier artiesten. Kijk op www.cultuurbijjebuur.nl/programma en stel je eigen programma samen.