Entertainment

Culinair genieten in de Koninklijke stoomtrein

BEEKBERGEN – Op zondag 23 april staat een unieke Koninklijke beleving gepland. De Veluwsche Stoomtrein vertrekt dan vanaf station Beekbergen voor een prachtige culinaire reis over de Veluwe.

Stap in één van de historische dinerrijtuigen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en geniet van een 4-gangen verrassingsmenu, bereid door Restaurant de Echoput. Voor deze bijzondere treinrit heeft chef-kok Kevin Schlaman een speciaal 4-gangenmenu ontwikkeld, met recepturen die zorgvuldig zijn samengesteld uit lokale, Veluwse ingrediënten. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met producenten van Eerlijk Eten uit de Streek en Uit Veluwe, producenten die lokaal produceren en bijdragen aan behoud en onderhoud van natuur, landschap en biodiversiteit op de Veluwe.

“Bij de Echoput willen we alles uit de natuur halen, letterlijk en figuurlijk. Daarbij halen we dagelijks inspiratie uit onze rijke geschiedenis, tradities en wat de omgeving ons te bieden heeft. Het mogen verzorgen van een diner in de Koninklijke Veluwsche stoomtrein is voor ons een unieke gelegenheid om gasten in deze klassieke, Koninklijke setting te laten genieten van de omgeving en de smaken van het jonge voorjaar”, aldus Lodewijk Klosse en Jan Kees Klosse.

Programma

Naast de bijzondere treinstellen, de culinaire beleving en het genieten van de prachtige Veluwse omgeving, wordt de avond omlijst met cultureel entertainment. Er kan nu eenmaal niet alles in een trein, daarom wordt er af en toe een stop gemaakt op een bijzondere locatie langs de route.

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Voortgetrokken door de historische stoomlocomotief rijdt men over de meer dan honderd jaar oude Koning Willem III-lijn tussen Beekbergen en Dieren. De formatie bestaat uit meerdere authentieke luxe rijtuigen van de voormalige Wagon-Lits of Mitropa, met aan boord uitgebreide keukens en luxe zitplaatsen, nog steeds in originele staat.

De treinen van de VSM zijn waardevol cultureel erfgoed. In vroegere tijden deden deze wagons heel Europa aan, terwijl de nouveau riche zich aan boord liet verwennen met heerlijke diners tijdens prachtige treinreizen.

Samenwerking

De Veluwsche Dinertrein is een samenwerking met Koninklijke Veluwe, Hotel-Restaurant de Echoput, wordt geproduceerd door PEER* en PleuniDOET en er wordt gereden door de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Kijk voor meer informatie op www.veluwschedinertrein.nl.