Entertainment

Corona snoert Muziektheater Apeldoorn zeker niet de mond

Muziektheater Apeldoorn heeft het besluit moeten nemen de musical Fiddler on the Roof, ook bekend als Anatevka, te verplaatsen naar volgend jaar. De productie stond gepland voor september 2021, maar is door de nog steeds geldende coronamaatregelen dit jaar niet haalbaar. En dus wordt volop geïnvesteerd om toch te blijven zingen.

“De voorbereidingen voor Fiddler on the Roof, de volgende grote productie van Muziektheater Apeldoorn, lopen al bijna een jaar. Het decor staat klaar voor gebruik, de rekwisieten zijn aanwezig en de kleding hangt al klaar in de rekken. Muzikaal is het hele repertoire grotendeels ingestudeerd. Eerst in kleine groepjes, later alleen online, met behulp van de nieuwste technieken, konden de beroemde liedjes vierstemmig en zonder vertraging op afstand worden gezongen. Die klinken al goed. Ook de vaste groep orkestleden heeft de noten van ‘Als ik toch eens rijk was’ en ‘Traditie’ al in hun bezit. Er kon een heleboel de laatste maanden niet: thuis muziek maken gelukkig wel”, vertelt Joke Dehnen.

Regie

“De volgende stap in het repetitieproces is nu helaas nog niet mogelijk. Fysiek samen spelen, acteren, dansen en zingen is voor de circa 50 leden, onder wie kinderen, jeugd en volwassenen, nog niet mogelijk. In overleg met Theater Orpheus is daarom besloten de gehele productie te verplaatsen naar zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. Die data kunnen nu in de agenda’s worden gereserveerd.”

Doorgaan

De leden hebben de teleurstelling van het niet doorgaan snel achter zich gelaten. Alle trouwe leden zijn lid gebleven, ook al waren er even geen optredens, geen inkomsten of subsidie. De leden zingen elke donderdagavond online via het programma Jamulus en zien elkaar via Cisco Webex. De komende periode worden zo toch diverse mooie nummers uit verschillende musicals gezongen. De vereniging heeft op die manier een mooi concertprogramma klaar voor het moment dat het weer mogelijk is op te treden voor publiek.

Jeugd

Dehnen: “Aangezien de kinderen en de jeugd tot 27 jaar wel buiten mogen repeteren, heeft Muziektheater Apeldoorn voor kinderen vanaf 6 jaar en de jeugd alweer een programma opgestart. Iedereen die buiten bezig wil zijn met dans en spel is van harte welkom om een keertje te komen kijken. Voor meer informatie, om u aan te melden of als u MTA op een andere manier wilt steunen, kijkt u op www.muziektheaterapeldoorn.nl