Entertainment

Concert “The Armed Man: A Mass For Peace” door Jongkoor

APELDOORN – Op zaterdag 16 september om 16.30 uur zal de Vredesweek worden geopend in de OLV-kerk net een prachtig concert van “The Armed Man: A Mass For Peace” van componist Karl Jenkins door het Jongkoor.

Het Jongkoor is een koor van enthousiaste jonge mensen en is ontstaan uit het voormalige districtsjeugdkoor Harderwijk van het Apostolisch Genootschap. Na twee uitvoeringen van dit concert in Amersfoort gedaan te hebben in het voorjaar zullen zij nu het in Apeldoorn uitvoeren en evenals in het voorjaar onder begeleiding van een professioneel combo.

De componist Karl Jenkins heeft dit muziekstuk ontworpen met het idee dat tijdens het gehore brengen van de muziek ook beelden te zien zijn die oorlogssituaties weergeven. De beelden zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Diverse religies

De uitvoering op 16 september zal heel bijzonder zijn. Niet alleen vanwege de muziek, maar ook vanwege de bijzondere religieuze bijdragen die vervlochten zijn in dit concert.

Zoals eerder aangegeven bestaat het Jongkoor voor een groot deel uit leden van het Apostolisch Genootschap. Als onderdeel van het concert zal de imam een recitatie doen uit de Koran, een gebed voor de vrede. Daarnaast zal de pastor ook  een gebed van de vrede verzorgen vanuit de katholieke traditie.

Wethouder Anja Prins zal namens de gemeente bij de opening van de Vredesweek aanwezig zijn. Opgeven kan door het formulier in te vullen door de QR-code te checken van de flyer.