Entertainment

Carnavalsoptocht Rossumdaerpers terug naar traditionele route

VAASSEN – De Rossumdaerpers keert voor de carnavalsoptocht van dit jaar terug naar de traditionele route. De club was de laatste jaren door wegwerkzaamheden gedwongen om steeds een andere route te hanteren voor de optocht door Vaassen.

Voor de coronaperiode waren de routes aan de Dorpsstraat en daarna bleek de Krugerstraat opgebroken te zijn. Nu dit allemaal tot het verleden behoort, hoopt de carnavalsvereniging met de gebruikelijke route een groter deel van het dorp te bereiken.

“Veel mensen hebben er vorig jaar van genoten dat de optocht twee keer door het centrum kwam, waar het publiek traditioneel rijen dik staat om naar de deelnemers te kijken, maar ook in deze periode wil de vereniging zo veel mogelijk mensen de kans geven om erbij te zijn. Zeker voor ouderen kan het juist prettiger zijn om te kijken aan straten die breder zijn en waarvan het trottoir voldoende ruimte biedt voor bijvoorbeeld een rollator. Vooral de Krugerstraat, Koekoeksweg en Industrieweg bieden daarvoor de gelegenheid, waardoor die weer worden aangedaan. Het betekent dat dit de route is: Molenstraat, Deventerstraat, Dorpsstraat, Apeldoornseweg, Krugerstraat, Koekoeksweg, Industrieweg, Marijkeweg, Kosterstraat, Stationsstraat en de Jan Mulderstraat”, aldus Jan Leerkes namens de organisatie.

De club richt zich ook tot de deelnemers, want zij wil hen erop wijzen dat dit weliswaar een optocht is, maar dat iedereen nog altijd deelneemt aan het verkeer. “Het betekent dat alle voertuigen moeten zijn verzekerd. Het is een aspect dat vaak onderbelicht bleef, maar veel problemen kan voorkomen.”

Leerkes: “Wie wil deelnemen kan zich al inschrijven via www.rossumdaerpers.nl. Natuurlijk moet iedereen zich op de dag zelf vervoegen in De Rossumburcht om de laatste formaliteiten te regelen, maar op zaterdag 10 februari kunnen mensen zich ook spontaan aanmelden. Het opstellen is vanaf 11.00 uur, waarna medewerkers vanaf 11.30 uur klaar zitten om de inschrijvingen af te handelen. Het opstellen gebeurt in de Jan Mulderstraat met in het verlengde daarvan de Stationsstraat.”

Mooi muzikaal programma

Jannes, Jan Biggel en John de Bever (zie foto) zijn slechts enkele van de vele artiesten die acte de présence geven tijdens carnaval 2024 bij De Rossumdaerpers. Dat werd duidelijk tijdens het meer dan uitstekend bezochte Prinsenbal van de Vaassense vereniging. Van 10 tot en met 13 februari staan verder onder anderen Het Feestteam, De Havenzangers, Robert Pater, Danny Panadero en Boer Bennie op de bühne van De Rossumburcht.

De onthulling was tijdens een even ontspannen als gezellige middag, waarbij liefst acht verenigingen te gast waren. Zo vierden De Kladdegatters (Hattem) De Vrogge Reuiers (De Vecht), De Tonnezotters, De Deurzakkers, De Pepperbussies (allen Zwolle), De Lollebroeken (Wilp), De Dwarsliggers (Eerbeek) en de Nederlandse Carnavals Vrienden het feest mee met Prins Remko I en Prinses Ellen. Ook groepen die altijd deelnemen aan de optocht, Altied Schik en Gewoon Deurgoan, lieten zich in officiële gedaante zien.

Voor meer informatie en het complete programma, zie de website www.rossumdaerpers.nl.