Entertainment

Buitenspeeldag Loseweg Apeldoorn

Het zonnetje kwam gisterochtend door en later een regenbui. Als organisatie van deze middag hoop je altijd op mooi weer en jawel, dat werd het de rest van de dag en zelfs meer dan dat. Het was gisteren, op 12 juni, een fantastische dag aan de Loseweg.

Speelplezier

Als team hoop je uiteraard op veel opkomst van gezinnen met kinderen en onze wens was uitgekomen. Met een opkomst van zeker 150 kinderen waren alle attracties en spelletjes bezet. Geweldig om te zien hoeveel speelplezier ze hebben gehad, voor de deuren van de huizen in de straat. Dat zouden we het liefst vaker in Apeldoorn willen zien. Spelen in de straten, op een veilige en leuke manier.

Speech Wethouder Prins

Bijzonder aan de dag was dat we hoog bezoek kregen van onze wethouder Anja Prins. Zij heeft onderstreept wat het belang van buitenspelen is en dat we dit niet zonder vrijwilligers kunnen realiseren. Ook hebben we als team haar een boek met als titel “Alles op het spel” van Ingrid Bunnik, overhandigd. Zij is mede auteur van dit boek en heeft grote plannen om deze zomer, de gezinnen in Apeldoorn kennis te laten maken met het 15 spellenplan om het buitenspelen binnen de gezinnen in Apeldoorn te bevorderen.

Ballonnen kunstenaar

Niet alleen een sweeper, stormbaan, klimwand, Hollandse spellen, draaimolen en schmink-kraam hadden we en dat is maar een kleine greep van wat er nog meer was, zelfs een ballonnen kunstenaar. Zijn naam is Patrick en heeft enorm veel kinderen geënthousiasmeerd met het maken van figuren met ballonnen.

Niet alleen in Apeldoorn is deze Apeldoorner bekend, zeker ook in het omliggend gebied. Ik ben hem al meerdere keren tegengekomen en kan met recht zeggen dat ik dan trots ben dat we zulke creatieve mensen in Apeldoorn hebben wonen.

Gezocht

Ook hebben we veel volwassenen op deze dag met een grote glimlach zien rondlopen. Wat zo prettig is, is dat we een heel trouw publiek hebben en dat in deze wijk de mensen heel coulant zijn om mee te werken aan zo’n grote gebeurtenis in de straat. Ik zie dit niet als een vanzelfsprekendheid. Daarom onze grote dank aan alle inwoners van de straat!

Ook hebben we van13 nieuwe vrijwilligers gisteren toegezegd gekregen dat ze volgend jaar mee willen helpen. Uiteraard hebben we altijd nieuwe vrijwilligers nodig om dit grote event in goede banen te begeleiden. Dus meld je aan via: apeldoornnoordbsd@gmail.com

Je wordt van harte welkom geheten en gezelligheid voert bij ons de boventoon.

Geslaagd

Met een voldaan gevoel hebben we de dag afgesloten en kunnen we met recht zeggen dat we deze dag hebben bijgedragen aan de gezondheid van onze jeugd in Apeldoorn.

“Buitenspelen is meer dan buitenspelen alleen”.

Save the date

Tot ziens op woensdag 11 juni 2025

Team Buitenspeeldag Loseweg Apeldoorn

Rogier Heuers, Maartje Schoevaars, Mirte Koch en Natasha Sodirijo