Entertainment

Buddy to Buddy opent deur naar andere wereld

APELDOORN – “Wil jij je wereld openstellen en van betekenis zijn door jezelf te zijn? Wil jij nieuwe mensen ontmoeten? Zowel Apeldoorners als gevluchte mensen die in Apeldoorn wonen? Dan is ons Buddytraject echt iets voor jou”, zeggen Dieuwke en Esmeralda van Buddy to Buddy Apeldoorn.

Buddy to Buddy zet zich in voor alle vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland moesten ontvluchten en nu in Apeldoorn verblijven. “Door deze nieuwkomers te koppelen aan betrokken Apeldoorners, heten wij hen een gastvrij welkom. Waardoor nieuwkomers niet in eenzaamheid raken in dit voor hen vreemde land en zich sneller op hun gemak voelen.”

Iedereen kan meedoen
“Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Wij koppelen je, samen met anderen, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses, aan iemand die gevlucht is. Vier maanden ontmoeten jullie elkaar eens per week en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Naast het 1-op-1 contact met je buddy organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar vrijblijvend, op een laagdrempelige manier, ontmoeten. Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten.”

Kopje koffiedrinken of samen wandelen
“Tijdens de vier maanden spreek je één keer per week met elkaar af. Dat kun je invullen zoals je zelf prettig vindt. Ons advies is om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken. Het belangrijkste element is het gezellige, sociale contact. Dus drink samen een kopje koffie, ga een wandeling maken of nodig je buddy uit om mee te eten met je gezin. Neem jouw Buddy mee in jouw wereld. In sommige gevallen is dit zelfs de basis voor een langere vriendschap. Tijdens de informatieavond op dinsdag 30 mei vertellen we graag meer over het buddytraject, over wat jij van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Je bent welkom vanaf 19.15 uur in ACEC, Roggestraat 44 in Apeldoorn (1e verdieping Oost, aanbellen bij de vergaderruimte). We starten om 19.30 uur. Ben jij erbij? Aanmelden kan via apeldoorn@buddytobuddy.nl en wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Wij vinden het leuk om jou te ontmoeten en te zien op de informatieavond.”

Foto:

Fokjelien en Fereshteh zijn via Buddy to Buddy aan elkaar gekoppeld. (Foto: Rob Voss)