Entertainment

Brocante Fair in winterse sferen

BEEKBERGEN – Op landgoed Ruitersmolen, Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen, wordt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november de Winter Brocante Fair gehouden. Tijdens deze dagen genieten bezoekers van verschillende stands, met een groot en divers aanbod van sfeervolle, lekkere en bijzondere producten en de mooiste brocante.

“Alle stands zijn in winterse sferen, en er is gegarandeerd voor elk wat wils. Bovendien is de toegangsweg ernaartoe al een belevenis! Je parkeert je auto in het weiland en vervolgens loop je een paar honderd meter over een verlicht kerkepad naar de fair die heel sfeervol is aangekleed”, aldus organisator Jos van Laar.

De aftrap van de fair wordt verricht door Jeanette Hendriks, vorig jaar finaliste bij het immens populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt én met een bijzondere hobby: schapenhoedster.

Veertig stands op lifestyle event

Zij gaat op vrijdag en zaterdag lekkere baksels maken en ze kan die zaterdag ook genieten van haar hobby, want op zaterdag en zondag wordt een demonstratie schapendrijven met een border collie gegeven door The Sheepdog Experience. “Dat vindt plaats in het donker, maar in een sfeervol verlichte boomgaard. En dit alles met muzikale omlijsting.” Er zijn in totaal veertig stands, het merendeel daarvan in pagodetenten.

“Erg leuk is bijvoorbeeld de antieke Russische kerstversiering die eerder heeft gehangen in de Hermitage in Amsterdam. Verder is er voldoende te eten en drinken, zoals warme chocolademelk, Glühwein, Duitse Bratwurst en Flammkuchen.” De openingstijden zijn: vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro, parkeren kost 1 euro.

Jos van Laar is blij met zijn lifestyle event: “De 1 euro parkeergeld komt ten goede van de muziekvereniging Prins Bernhard, die ook het parkeren regelt. Van de 5 euro entreegeld komt ook 1 euro ten goede van de Stichting Ruitersmolen. Als dank voor het ter beschikking stellen van het landgoed voor de fair.”