Entertainment

‘Be-Bop-A-Lula gaat over ons’

Spinvis staat op zaterdag 14 oktober met zijn nieuwste album Be-Bop-A-Lula in GIGANT, Nieuwstraat 377. De popsensatie trekt met zijn clubtour, die vernoemd is naar het album, door Nederland en België. Meer informatie over tickets en tijden is te vinden op www.gigant.nl.

Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, is begonnen als een zolderkamerartiest uit Nieuwegein die muziek knipt, plakt en er iets nieuws van maakt. Zijn muziek wordt gekenmerkt door samples en geluiden van alledaagse objecten, zoals pannendeksels, fluitjes en kinderspeelgoed. In 2007 won de artiest de Popprijs op het Noorderslag-festival, waarmee hij zijn voetafdruk in het poplandschap zette. In de afgelopen twintig jaar heeft Spinvis zich succesvol bewezen met zes voorafgaande albums. Be-Bop-A-Lula is het zevende album, en tevens de tournaam, waarmee Spinvis en zijn band op 14 oktober om 20.30 uur in GIGANT staan.

“We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-Bop-A-Lula”, aldus Spinvis. Meer informatie is te vinden op de website van GIGANT.