Entertainment

Balanceren op scherpe lijnen van controverse en dilemma’s

APELDOORN – Er zijn zoveel zekerheden van vroeger die we sinds de pandemie in twijfel kunnen trekken, ervaart Tineke Schouten. “Moet alles wel nog zomaar kunnen? Of niet?” In haar nieuwe theatershow Dubbel balanceert Tineke op scherpe lijnen van controverse en dilemma’s. De voorstelling is woensdag 30 en donderdag 31 maart te zien in theater Orpheus.

De nieuwe show van Tineke is tevens haar 25ste en dus jubileumvoorstelling. Al vierentwintig shows toonde ze ons allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. Ook voor deze jubileumshow kan ze niet wachten om het publiek weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen.

Natuurlijk ontbreken de mooie, gevoelige liedjes niet. En beloofd: ook Bep Lachebek komt nog heel even voorbij. Beppie, vanbuiten en vanbinnen een brok tragiek. Beppie neemt nog een dubbele wodka, lacht te luidruchtig en ligt ongegeneerd dubbel, dubbel met een dubbele L. Want het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden. Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.orpheus.nl.

(Foto: Margot de Heide)