Entertainment

Apeldoornse DJ naar Miami voor internationale doorbraak

door Maud Zandvliet

APELDOORN – In de wereld van muziek en entertainment staat de 21-jarige Sieb Hogewerf bekend als SIDJACK, een opkomend muzikaal talent. Op jonge leeftijd begon hij zijn reis in de muziekwereld, en nu staat hij op het punt om zijn horizon te verbreden door naar Miami te vertrekken voor een veelbelovende internationale doorbraak.

Hoe begon het?

Op de leeftijd van slechts 14 jaar nam Sieb zijn eerste dj-lessen bij Chiel van Tongeren en dompelde zich onder in de kinderdisco’s en draaide toen als hoogtepunt op het Drakenboot Festival in Apeldoorn. Vanaf dat moment koesterde hij zijn passie voor muziek en begon hij zijn eigen muziek te produceren. Met de jaren kwamen er steeds meer optredens en uitgebrachte nummers bij.

Loopbaan

Met de jaren deed Sieb meer ervaring op; er kwamen steeds gevarieerdere optredens bij en de naam SIDJACK werd steeds bekender. Naast zijn drukke schema als opkomende artiest, vindt Sieb nog tijd om zich in te zetten voor maatschappelijke doelen. Hij doet vrijwilligerswerk bij stichting de Klup. Dat is een clubhuis voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme uit Apeldoorn en omgeving. Sieb gaat dan samen met hen activiteiten doen. In het weekend is hij voornamelijk druk met het draaien, hij draait house/techno. Zelf muziek maken doet hij graag en ook wordt het gewaardeerd in heel Nederland. Hij heeft al bij verschillende podia opgetreden en hoopt dit de aankomende jaren nog verder uit te breiden. Met zijn nieuwe manager Akaash aan zijn zij belooft 2024 en de toekomst er goed uit te zien.

Reis naar Miami

De spanning stijgt als Sieb en zijn vrienden op dinsdag 19 maart vanaf Düsseldorf naar Miami vertrekken, een stap die zijn carrière naar nieuwe hoogten zal tillen. “Het is nog heel onrealistisch, Miami. Het klinkt nog als een hele verre droom, maar dat wordt nu toch echt stiekem werkelijkheid.” Op zaterdag 23 maart staat hij gepland voor twee optredens tijdens het Anora Music Festival in Miami, waar een menigte van naar schatting 1500 muziekliefhebbers wordt verwacht. Hij zal het festival openen om 23.00 uur en gaat door naar zijn volgende optreden om 03.00 uur, op hetzelfde festival. Ook donderdagavond 21 maart zal hij draaien op een poolparty.

Wat wil Sieb bereiken?

Tijdens zijn verblijf in Miami hoopt Sieb niet alleen zijn muziek te delen met een internationaal publiek, maar ook waardevolle connecties te leggen met andere producers en artiesten. “Mijn ultieme droom is om binnen twee jaar zowel nationaal als internationaal mijn muzikale horizon te verbreden; ik wil mijn passie voor muziek wereldwijd delen ”, vertelt Sieb. Zijn reis naar Miami belooft een spannende stap te worden in zijn opkomende loopbaan.

Volg zijn avonturen en blijf op de hoogte van zijn opkomende successen in de wereld van muziek. Volg Sieb op instagram: @sidjack