Entertainment

Apeldoornse DJ en Producer Sieb Hogewerf jaagt zijn dromen na

Sieb Hogewerf ook wel bekend als SIDJACK produceert en draait zelf vanaf zijn 12e, inmiddels is hij 20 jaar oud en geniet hij nog steeds even veel van het maken en draaien van muziek. Hij vertelt dat het een ontzettend goede uitlaatklep is om bezig te zijn met muziek. ‘’Je kan er compleet je creativiteit in kwijt’’. Met de jaren heeft hij al veel verschillende ervaringen opgedaan, draaien op grote mainstages, werken aan de tofste producties en workshops geven aan diverse groepen.

‘’De muziekwereld trok mij als jong jochie al enorm aan, de hele dag muziek maken en de wereld rondreizen voor shows, klinkt als een droom… toch?’’ vertelt Sieb aan onze verslaggever.

Met dansbare beats, energie gevende breaks, is het alleen maar genieten geblazen. Zijn eigen tracks zijn niet te missen voor de zomer, hij omschrijft zijn nummers en sets zelf als ‘’een bak energie’’. Met zijn laatste release ‘’Predictable’’ kan de zomer meteen beginnen, met een goede vocaal en een frisse onderlaag is de track helemaal compleet. Je merkt aan het enthousiasme dat Sieb zijn passie echt ambieert, het straalt ervan af.

‘’Mijn laatste nummer is eigenlijk best snel ontstaan, ik was thuis bezig in de studio en kwam de vocaal tegen, gooide er wat drums en geluiden onder en was direct enthousiast over het idee’’

Sieb is omringd met een hechte groep vrienden, iedere boeking zijn ze erbij. Zijn familie, vrienden en zijn vriendin gaan overal met hem mee naar toe, een groep van geliefde is dus niet te missen bij zijn shows. ‘’Je wilt het samen doen, dan blijft het het leukst. Je wilt de mooie en soms ook de waanzinnige moment delen natuurlijk’’.

Sinds een jaar of vijf geeft Sieb ook DJ-Producer lessen aan groepen, zo ook bij De Klup in Apeldoorn. De Klup is een Kluphuis voor mensen met een verstandelijke beperking uit Apeldoorn en omgeving.

Zo ook is er de DJ-Producer Klup, elektronische muziek maken en draaien op een draaitafel, iets waar vele van dromen maar, wat je bij De Klup kunt doen en leren. Samen met ongeveer 7/8 jongeren ga je muziek maken, je kan kennis opdoen, delen en plezier hebben.

‘’De Klup was voor mij compleet nieuw, ik werd vorig jaar april gebeld door mijn soort manager of ik geïnteresseerd was en zei per direct ja, dit is een supermooie kans om ook die jongens je kennis mee te geven’’ verteld Sieb ons.

De leerlingen zijn vaak nog nieuw in de muziekwereld en kennen er nog niks van, ze worden echt vanaf nul opgeleid en begeleid in hun ontwikkeling. Het is een mooie kans voor jongeren met een beperking om op deze manier muziek te maken. Je ziet dat er voor jongeren met een beperking soms te weinig te doen is, en vooral dit soort muzikale dingen. Het is daarom erg goed dat eigen stadse jongens hierbij aansluiten en ermee helpen zoals Sieb.

Het nieuwste nummer van Sieb is hier te beluisteren!